Μενού Κλείσιμο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για σύνδεση με το φυσικό αέριο

Συνάντηση της Μπ. Σκούφα με στελέχη της ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στην Κατερίνη

Οι αιτήσεις για σύνδεση με το φυσικό αέριο (στο υπάρχον δίκτυο), ξεκίνησαν ήδη και για την Κατερίνη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε, με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ στο περίπτερο της ΕΒΕΠ


Ήδη όσοι πολίτες της Κατερίνης επιθυμούν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ, https://www.deda.gr ), στις περιοχές όπου υπάρχει το δίκτυο στην Κατερίνη. Η ΔΕΔΑ με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην 9η ΕΒΕΠ Πιερίας και Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τις διαδικασίες που πρέπει να κάνουν για να συνδεθούν, οι οποίες είναι απλές και γρήγορες.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για σύνδεση

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα κατά τη συνάντησή της με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ κ. Αυγουστίνο Σγουράκη καθώς και με τον κ. Μανώλη Σφυροέρα, Διευθυντή Λειτουργίας, Συντήρησης και Δικτύων, σχετικά με την πορεία των εργασιών και τα οφέλη που θα προκύψουν για την Πιερία. Κυρίως όμως για το γεγονός ότι θα μπορούν πλέον οι καταναλωτές να υποβάλλουν αιτήσεις για να συνδεθούν με το φυσικό αέριο.

Στα 23 χιλιόμετρα στην Κατερίνη στα οποία υπάρχει το σύστημα υπογείων σωλήνων μέσης και χαμηλής πίεσης, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση, προκειμένου να συνδεθούν από τους εμπόρους αερίου.

Απλή διαδικασία τριών βημάτων

Η διαδικασία είναι απλή σε τρία βήματα: εγκατάσταση, σύνδεση και επιλογή παρόχου. Η ΔΕΔΑ αναλαμβάνει να φέρει το φυσικό αέριο μέχρι την πόρτα της οικίας ή της επιχείρησης, έπειτα από αίτηση που θα υποβληθεί για τη σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Από εκεί και πέρα ο καταναλωτής θα πρέπει να μεριμνήσει για την εγκατάσταση της ανάλογης υποδομής και να επιλέξει τον πάροχο που θα του προμηθεύσει το φυσικό αέριο.

Γραφεία στην Κατερίνη και ενημερωτικές συναντήσεις

Τις επόμενες ημέρες η εταιρία θα στεγαστεί σε γραφεία στην Κατερίνη, όπου θα ενημερώνει τους πολίτες για τη διαθεσιμότητα του δικτύου στην περιοχή, τις ευκολίες που μπορεί να παρέχει το φυσικό αέριο, τη διαδικασία σύνδεσης και τα προγράμματα χρηματοδότησης και εγκατάστασης που ταιριάζουν στην περίπτωση του κάθε πελάτη.

Στο πλαίσιο αυτό το περασμένο Σάββατο έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στελεχών της ΔΕΔΑ με μηχανικούς, μηχανολόγους, τεχνικούς και επιχειρηματίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Πιερίας, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη στα μέσα Οκτωβρίου.

Στην Κατερίνη σύνδεση επί του παρόντος μπορεί να γίνει στις οδούς 16ης Οκτωβρίου, 19ης Μαΐου 25ης Μαρτίου, Αγίας Αικατερίνης, Εθνικής Αντιστάσεως, Θεσσαλονίκης, Παναγή Τσαλδάρη, Μητροπόλεως, Παρμενίωνος, πλατείας Ελευθερίας Σβορώνου κ.τλ.

Σύμφωνα με τα εγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο η ανάπτυξη των δικτύων διανομής συνεχίζεται στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πιερία συμπληρώνοντας το υπάρχον δίκτυο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ