Μενού Κλείσιμο

Συνεργασία με σύμφωνο

Με σχολείο της Ρωσίας αδελφοποιήθηκαν το 5ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Γκελεντζίκ έγινε η επίσημη τελετή υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης  με το σχολείο  Νο 12 imeni Zhukova της πόλης Γκελεντζίκ στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης 26 σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας  με 13 σχολεία της Ν. Ρωσίας, στα οποία διδάσκεται η ελληνική ως β΄ ξένη γλώσσα.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφηκε από τους αντίστοιχους διευθυντές προκειμένου να διευκολυνθεί η ενίσχυση της φιλίας και η σύμπραξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας..

Στην τελετή Αδελφοποίησης, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Γκελεντζίκ, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ, ο δήμαρχος της πόλης Καμπαρντίνκα, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Ρωσίας και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας  Γκελεντζίκ κος Γκάμλετ Βασίλιεβιτς Αφλατόν Σολάχωφ, ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής και αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  κος Άρης Παπαδόπουλος,  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρης Συριανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά Κατερίνης» κος Άρης Κασιμίδης, καθώς  και ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας του Δήμου Δίου – Ολύμπου κος Σάκης Καλαϊτζής.

Η αδελφοποίηση αποτελεί μια ακόμη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στόχο έχει να μετατρέψει την εκπαίδευση σε µία δύναµη που θα ενώσει τους λαούς, τα έθνη και τους πολιτισµούς  για ένα ειρηνικό και αειφόρο µέλλον.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ