Μενού Κλείσιμο

900.000 ευρώ για νέα αντλιοστάσια στη Λεπτοκαρυά

 Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Υπογράφηκε η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020», των δύο αντλιοστασίων στην παραλία της Δ.Κ. Λεπτοκαρυάς με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ

Η χρηματοδότηση του έργου, είχε ανακοινωθεί μετά από συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενία Φωτονιάτα στις αρχές του έτους.
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου προχώρησε σε σύνταξη μελετών και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενσωμάτωση των δύο απαραίτητων αντλιοστασίων της παραλιακής ζώνης Λεπτοκαρυάς τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική μελέτη «και η απουσία τους θα προκαλούσε τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της Λεπτοκαρυάς ενώ η εύρυθμη λειτουργία συνολικά του δικτύου θα ήταν αδύνατη».
Στο προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης για χρηματοδότηση της κατασκευής του συνδετήριου αγωγού Παλαιού Παντελεήμονα με τον κεντρικό αγωγό του Νέου Παντελεήμονα, προϋπολογισμού 435.000 ευρώ ως συνέχεια των δεσμεύσεων που ακολούθησαν της συνάντησης του Δημάρχου, με τους αρμόδιους φορείς χρηματοδότησης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ