Μενού Κλείσιμο

723.000 ευρώ για την ανάπτυξη του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και των συσσιτίων της Μητρόπολης

Πρόγραμμα «Leader» με κοινωνικό πρόσημο

 

Τα χρήματα θα διατεθούν για την προσθήκη ακόμη 23 κλινών (στις υπάρχουσες 22) του Γηροκομείου, αλλά και για την προμήθεια εξοπλισμού του κέντρου παροχής συσσιτίων αλληλεγγύης «Ο Άρτος ο Επιούσιος»

 

Δύο κοινωνικές δομές της Μητρόπολης πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Leader μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από την Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής Σοφία Μαυρίδου και τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται σε 723.000 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν αφορούν την επέκταση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Μητρόπολης, υφιστάμενης δυναμικότητας 22 κλινών, με την προσθήκη μονάδας διαβίωσης δυναμικότητας 23 κλινών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του κέντρου παροχής Συσσιτίων Αλληλεγγύης «Άρτος ο Επιούσιος, προϋπολογισμού 123.000 ευρώ.

Τα δύο έργα αφορούν το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και τα Συσσίτια της τοπικής Εκκλησίας που αποτελούν από τις σημαντικότερες δράσεις («διακονίες» στη γλώσσα της Εκκλησίας) της Μητρόπολης Κίτρους, προσφέροντας καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς και σε εμπερίστατες γερόντισσες με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών κι έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς.

Τα έργα εντάσσονται στο Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2  «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα», Υποδράση 19.2.4.2. «Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών  του τοπικού προγράμματος  CLLD/LEADER.

Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων η Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε πως: «Ως Πιερική Αναπτυξιακή, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη μαζί, συνεχίζουμε τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της λειτουργικότητας των υποδομών κοινωφελούς χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Η τοπική κοινωνία μας  έχει ανάγκη τις πνευματικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας μας, έχει ανάγκη στοργικής φροντίδας και το πνεύμα αλληλεγγύης και ευεργεσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου κι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε., στην διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και στα στελέχη της Εταιρείας, για την ουσιαστική τους βοήθεια προκειμένου  να καταστεί δυνατή η ένταξη των δύο αυτών σημαντικών έργων στο πρόγραμμα LEADER. «Η  πολύτιμη αρωγή σας στο πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας,  μας συγκινεί βαθύτατα και μας προσφέρει την απαραίτητη ηθική τόνωση για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος των απόρων και ανήμπορων να αυτοεξυπηρετηθούν συνανθρώπων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ