Μενού Κλείσιμο

721.000 ευρώ από τον «ΦιλόΔημο»

Για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Ένα ακόμη σημαντικό έργο, για το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού περιλαμβάνεται στα 29 πρώτα έργα αγροτικής οδοποιίας που ενέταξε στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» το Υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε χρηματοδοτήσεις ύψους 23.075.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε 29 Δήμους της χώρας. Μεταξύ των έργων που εντάσσονται, είναι και αυτό της αγροτικής οδοποιίας οικισμού Παλιάμπελων Δήμου Πύδνας-Κολινδρού με ποσό 721.000 ευρώ.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, εντάσσονται στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».

Η συγκεκριμένη Πρόσκληση έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η ένταξη των προτάσεων γίνεται με άμεση αξιολόγηση, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ