Μενού Κλείσιμο

72.000 ευρώ για το Μουσικό Σχολείο

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας-Δήμου Κατερίνης

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ανέγερση της σχολικής στέγης», υπογραμμίζει η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης» προϋπολογισμού 72.000 ευρώ

Στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πιερίας έτους 2017 ενέταξε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το έργο για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, το οποίο χρηματοδοτείται από τον ΟΣΚ 2107
Αντικείμενο της μελέτης του συγκεκριμένου έργου είναι η συντήρηση και επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του Μουσικού Σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα από την μελέτη προβλέπεται, αποξήλωση των κεράμων της υπάρχουσας στέγης, τοποθέτηση ελαστομερούς υδρατμοπερατής μεμβράνης, κατασκευή νέας τεγίδωσης, τοποθέτηση θερμομόνωσης, επικεράμωση με κεραμίδια γαλλικού τύπου και αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης. Όλες οι εργασίες θα κατασκευασθούν σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου και τις αντίστοιχες ΕΤΕΠ όπως ισχύουν σήμερα.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία ανέφερε πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών χρηματοδοτούμενο από ΟΣΚ.»
Όπως τόνισε η Σοφία Μαυρίδου, η υλοποίηση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη καθότι αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή διαβίωση μαθητών και διδασκόντων στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ειδικότερα στους χώρους που παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (με σχετική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Αύγουστο του 2016) «προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου για τη διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών».

Νέο κτίριο ζητούν γονείς και μαθητές
Αξίζει να σημειωθεί, οτι μόλις πριν λίγες ημέρες μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης (συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Μουσικών Σχολείων), πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, με κυρίαρχο αίτημα την κατασκευή κτιριακών υποδομών, κατάλληλων για τη φιλοξενία του συγκεκριμένου τύπου σχολείου.
Μάλιστα οι μαθητές, απέστειλαν και ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Υπουργό Παιδείας, όπου χαρακτηριστικά ανέφεραν για το κτιριακό, πως οι συνθήκες είναι απαράδεκτες και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ο πιο επιεικής. «Αίθουσες διδασκαλίας και στούντιο σε λυόμενες κατασκευές (κοντέινερ) σε ποσοστό 80%. Παντελής έλλειψη χώρου σίτισης, γυμναστηρίου, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αμφιθεάτρου – έλλειψη πολύ σημαντική για ένα σχολείο με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων που απαιτούν μεταφορά μουσικών οργάνων και ηχητικών συστημάτων, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια επιπλέον ωρών για την μεταφορά και τις πρόβες», ανέφεραν οι μαθητές στην επιστολή τους.
Στην ίδια επιστολή διευκρίνιζαν πως «οι τοπικές αρχές (Δήμος Κατερίνης, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Βουλευτές Πιερίας) είναι δίπλα μας, και υπάρχει, εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, απόλυτη ετοιμότητα για την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς έχει αποσταλεί πλήρης φάκελος στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”».
Εκτός από το κτιριακό ζήτημα, οι μαθητές έθεσαν και αλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως:
Κενές ώρες μουσικών μαθημάτων: υφίστανται ελλείψεις στις μουσικές ειδικεύσεις. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα, με λίγα λόγια Μουσικό χωρίς μουσικούς, σχήμα οξύμωρο. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα, αν αυτό δεν είναι απαξίωση τι άλλο μπορεί να είναι;
-Πιστοποίηση τίτλων σπουδών: άμεση υλοποίηση της Υ.Α.Γ2/324/8-12-97 (η οποία είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται) για χορήγηση τίτλων μουσικής ειδικότητας και πτυχίου κατόπιν εξετάσεων στους αποφοίτους των μουσικών σχολείων.
-Μεταφορά μαθητών: Τα σχολεία μας εξαιρέθηκαν από τον περιορισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων που έθετε η ΚΥΑ 24001/13, με την τροποποιητική απόφαση 31636/2015. Διατηρείτε όμως ο περιορισμός των 20 χιλιομέτρων στις υπεραστικές μετακινήσεις. Άμεσα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου της ΚΥΑ 24001/13 που περιορίζει στα 20χλμ την υποχρέωση μεταφοράς, ώστε να δίνει το δικαίωμα της πρόσβασης στο σχολείο σε όλους τους μαθητές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ