Μενού Κλείσιμο

532.000 ευρώ για κοινωνικές δομές στην Πιερία

Δράσεις ενίσχυσης κοινωνικών δομών μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης

Επτά κοινωνικές δομές για άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια. Στην Πιερία Μέριμνα Παιδιού και Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης, θα λάβουν συνολικά 532.000 ευρώ!

Επτά δράσεις ενίσχυσης των κοινωνικών δομών Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκ. ευρώ ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για την ενίσχυση δομών που έχουν ως έργο τη μέριμνα και την παροχή βοήθειας και φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους. Οι επτά δράσεις έρχονται σε συνέχεια των τριών αντίστοιχων ενισχύσεων σε δομές και πρωτοβουλίες της Θεσσαλονίκης.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στην ενίσχυση των δομών παροχής βοήθειας, πρόνοιας και αλληλεγγύης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, καθώς αυτή αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό της συνοχής στην κοινωνία μας. Τα άτομα με αναπηρίες και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι. Οι δομές που δημιουργήθηκαν και έχουν αποδείξει την αξία τους, μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουν στις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χρήζουν ενίσχυσης κι αυτό ακριβώς κάνουμε μέσω των κονδυλίων που διαθέτουμε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευση που αναλάβαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας, από την αρχή της θητείας μας: να στήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην Πιερία παρεμβάσεις ενίσχυσης κοινωνικών δομών που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας είναι:
-Προμήθεια απαιτούμενου εξοπλισμού για την ίδρυση και ενίσχυση «Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» ΚΔΗΦ – Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (προϋπολογισμός 355.354 ευρώ – Πιερία): Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα γίνει προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την ίδρυση και λειτουργία δεύτερου Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, δυναμικότητας 25 ωφελουμένων σε υφιστάμενη υποδομή (επί της οδού 19ης Μαΐου στην Κατερίνη) και την ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της υφιστάμενης δομής ΚΔΗΦ, που λειτουργεί επί της οδού Μύτικα & Ήρας γωνία στην Κατερίνη, από το Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. Ο εξοπλισμός είναι ηλεκτρικός, ηλεκτρονικός, ψυχαγωγίας – άθλησης, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ιατρικός, επίπλων, αλλά και οχήματα μεταφοράς αναπήρων.
-6.Παρεμβάσεις στον τομέα των κοινωνικών υποδομών (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι) για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης (προϋπολογισμός 177.650 ευρώ – Πιερία): Οι παρεμβάσεις αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών που λειτουργεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης και ειδικότερα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες λειτουργεί από το 2003 με συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Κατά το χρόνο έναρξης της λειτουργίας του εξυπηρετούσε 15 παιδιά-εφήβους με αναπηρίες, ενώ σήμερα αριθμεί 40 ωφελούμενα παιδιά-εφήβους και άτομα με αναπηρίες. Στο Κέντρο εφαρμόζεται δημιουργική απασχόληση μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης εξασφαλίζεται η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό – συγγενικό τους περιβάλλον. Επιπλέον ειδικές υπηρεσίες που παρέχονται: μουσικοκινητική αγωγή, εκμάθηση πληροφορικής, χορός, αθλητικές δραστηριότητες (κολύμπι), θεατρικό παιχνίδι, επισκέψεις σε εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», λειτουργεί από το 2000 με πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες.
Οι άλλες πέντε παρεμβάσεις ενίσχυσης κοινωνικών δομών, που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, είναι οι εξής:
-Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΑΜΚΕ «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» (προϋπολογισμός 144.442 ευρώ – Κιλκίς)
-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΒηματίΖΩ» (προϋπολογισμός 204.763 ευρώ – Κιλκίς)
-Αξιοποίηση δημοτικού κληροδοτήματος «Σελεμενάκη Δ.» με τη δημιουργία Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Νέας Προποντίδας (προϋπολογισμός 370.250 ευρώ – Χαλκιδική)
-Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ Βέροιας (προϋπολογισμός 22.383 ευρώ – Ημαθία)
-Αγορά και εξοπλισμός στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ στην Έδεσσα (προϋπολογισμός 203.952 ευρώ – Πέλλα)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ