Μενού Κλείσιμο

4ο Γυμνάσιο Κατερίνης | Στην Ευρώπη με Erasmus+ «Be enthusiastic, search the Treasure»

4ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Στην Ευρώπη με Erasmus+

Το σχολείο μας ολοκλήρωσε το σχολικό έτος 2021-22 το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+  με τίτλο «Be enthusiastic, search the Treasure» το οποίο είχε ξεκινήσει το 2019 αλλά είχε διακοπεί λόγω των  επίκαιρων υγειονομικών  συνθηκών που είχε επιβάλλει ο Covid-19.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να φέρει τους μαθητές  και εκπαιδευτικούς σε επαφή με ένα ιστορικό και ένα γεωγραφικό  αντιπροσωπευτικό σημείο ενδιαφέροντος  στις εταιρικές χώρες παίζοντας κυνήγι θησαυρού. Κάναμε λοιπόν 6 κινητικότητες. Η πρώτη αποστολή  επισκέφθηκε  την Ισπανία από 10 ως 16 Νοεμβρίου 2019 ,το Cambrills,την Ταραγόνα  και τη Βαρκελώνη. Η δεύτερη κινητικότητα επισκέφθηκε την  Βουλγαρία από 24 ως 30 Οκτωβρίου 2021 ,τη  Βράτσα, τη Ledenika, το Veliko Ternovo και τη Σόφια. Η τρίτη κινητικότητα επισκέφθηκε την Ιταλία  από 14 ως 20 Νοεμβρίου 2021, τη Ladispoli,  Cerveteri και Ρώμη. Ακολούθησε η φιλοξενία στην Ελλάδα από 13 ως 19 Μαρτίου 2022 όπου δείξαμε το Δίον, τον Όλυμπο, Μακρινίτσα Βόλου και Θεσσαλονίκη. Η πέμπτη κινητικότητα ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο από 10 ως 16 Απριλίου 2022 όπου επισκεφθήκαμε το Brentwood, Essex, Hornchurch,Southend,Greenwich και Λονδίνο.  Και η τελευταία κινητικότητα  ήταν στη Λετονία από 1 ως 7 Μαΐου όπου επισκεφθήκαμε το Aizpute, την Kuldiga,Liepaja,και Ριγα. Η εμπειρία ήταν για όλους μοναδική, τα οφέλη απερίγραπτα!!!

Το πρόγραμμα για λογαριασμό του σχολείου συντόνιζε η κα Φλουρή Ιωάννα, και συνόδεψαν ο κος Παπαργυρίου, η κα Μελιοπούλου, η κα Ευθυμιάδου,η διευθύντρια μας κα Παντελιάδου και η κα Σταματοπούλου. Ταξίδεψαν οι μαθητές Αναστασίου Αλεξάνδρα, Κατσαβάκη Σταματία, Λέφας Βασίλειος , Μπίσμπας Χρήστος, Δανάς Δημήτρης, Ζαρωτιάδης Βασίλης, Τόκας Διονύσης , Παπαδημητρίου Ειρήνη, Γιαννούλη Ελένη, Παρίτο-Σορρέντι Τζούλια, Καγιάτσι Κρίσα, Μποτζώρη Δανάη, Μπαλάτου Ηλιάδα και Παρασίδου Άρτεμις.

Ευχαριστούμε  και πάλι πάρα πολύ όλους τους φορείς που μας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην πραγμάτωση μιας φοβερής ελληνικής φιλοξενίας, ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του 4ου Γυμνασίου και  τον κο Παπαγεωργίου Πάρη του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης  για την υπέροχη ξενάγηση στο Δίον, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Πιερίας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Εμπορικό μας Επιμελητήριο!

sdr

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ