Μενού Κλείσιμο

400 σακούλες… απορρίμματα!

ΕΟΣ Βροντούς και εθελοντές καθάρισαν περιοχές του Ολύμπου

Με την συμμετοχή μελών και φίλων του, ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς, προχώρησε σε εθελοντικό καθαρισμό περιοχών του Ολύμπου, στο πλαίσιο της δράσης ««Καθαρίζω και ομορφαίνω τον τόπο μου»

Ο ΕΟΣ Βροντούς επικέντρωσε τον καθαρισμό στον δρόμο που οδηγεί από το χωριό Βροντού στον Όλυμπο μήκους 4 χιλ., στον δρομό που οδηγεί από τους Αγ. Αποστόλους, στην Αγ. Κόρη, το χώρο περιμετρικά του ξωκλησιού και τους καταρράκτες της Αγ. Κόρης (Πράσινη) μήκους 2 χλμ και τέλος στο δρόμο από τους Αγ. Αποστόλους προς το ρέμα της Αγ. Τριάδας και τους εκεί χώρους αναψυχής.

Στους εθελοντές, εντυπώση προκάλεσε, το τεράστιο πλήθος των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε. Το γεγονός πως χρειάστηκαν περισσότερες από 400 σακούλες φανερώνει τον όγκο των σκουπιδιών. Τα σκουπίδια ήταν κυρίως από τους επισκέπτες, με αφορμή τις εκδηλώσεις όπως Πρωτομαγιά και πανηγύρι του Αγ. Πνεύματος, αλλά και εκείνων που έρχονται για μπάνιο στις βάθρες της περιοχής (μπουκάλια, κουτιά μπύρας και αναψυκτικών). Βέβαια δεν απουσίαζαν και τα σκουπίδια (κυρίως μπάζα) των κατοίκων της περιοχής, σε μικρότερη όμως έκταση.

Στην δράση συμμετείχαν και μελή του ΕΟΣ Λιτοχώρου και Ο. Σ. Αιγινίου, καθώς και σπουδαστές του ΙΕΚ Κατερίνης (ειδικότητα Συνοδοί Βουνού), τους οποίους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο ΕΟΣ Βροντούς.

Την εκδήλωση στήριξε ο Δήμος Δίου Ολύμπου, διαθέτοντας σακούλες , γάντια και τα αυτοκίνητα του Δήμου, για την μεταφορά των απορριμμάτων

Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος πρόσφερε, σε όλους τους εθελοντές γεύμα (μακαρονάδα με σάλτσα ).

Εθελοντισμός στάση ζωής

Ο πιο προφανής λόγος που οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές είναι το πάθος τους για κάτι που αγαπούν.

Οι άνθρωποι, που έχουν προσωπική σύνδεση με μία περιοχή, δρουν εθελοντικά στην κοινότητά τους θέλοντας να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέρος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνδαιτυμόνες τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τους ευχαριστούμε οι: Παρουσιάδου Κική, Κρήτος Κώστας, Κουρουβασίλης Περικλής, Τσιρίμπαση Μαρία, Παπάς Μίλτος, Βέλτσος Νίκος, Κουλιανοπούλου Κατερίνα, Κοντολίδου Παναγίωτα, Γελαστόπουλος Τάσος, Γελαστόπουλου Δήμητρα, Συνοδινού Βούλα, Γάκη Ελένη, Τερζής Κώστας, Καρανικόλα Αθανασία, Θεοχάρη Ράνια, Φωτιάδου Νίνα, Φωτιάδης Ιάσων, Ουσταμπασίδου Σωτηρία, Τσακιρίδης Κώστας, Τσακιρίδης Παναγιώτης, Γκέκας Ευάγγελος, Κελίδης Ανδρέας, Κακουλίδου Περσεφόνη, Μπαγγέα Ελένη και Πούλιος Κώστας

Από το ΔΣ παρευρέθηκαν οι Γάκης Ιωάννης, Νούλας Ευθύμιος και Σπανός Γιώργος.

Ο ΕΟΣ Βροντούς, ανανέωσε το ραντεβού του (για ανάλογες δράσεις) για τον Οκτώβριο, διαμορφώνοντας τις αφετηρίες των μονοπατιών μας, με τις ανάλογες παρεμβάσεις …

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ