Μενού Κλείσιμο

305.000 ευρώ για αγροτικούς δρόμους

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης η αγροτική οδοποιία Ρυακίων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Αξιοποιώντας τις προκλήσεις της εποχής (όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα) ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, κατάφερε να εντάξει το έργο αγροτικής οδοποιίας Ρυακίων στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την πρόσβαση προς τις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ

Η  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας προΐσταται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολός, αποφάσισε ήδη την ένταξη της πράξης.

Η πρόταση έργου υποβλήθηκε στη Δράση 4. «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνονοτροφικές εκμεταλλεύσεις», του Υπομέτρου 3. «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτξη της γεωργίας και της δασοκομίας», του Μέτρου 4. «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία ενεργητικού» του ΠΑΑ 2014-2020 και κατατάχθηκε πρώτη ανάμεσα σε 28 πράξεις, συγκεντρώνοντας 95 βαθμούς.

Η πράξη αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, την οδοστρωσία και την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης περιφερειακής αγροτικής οδού ακριβώς αριστερά της εισόδου στον οικισμό της Τ.Κ. Ρυακίων.

Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου θα βελτιωθεί ουσιαστικά η προβασιμότητα και η προσπελασιμότητα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και θα διευκολυνθεί η μεταφορά των προϊόντων από και προς τα αγροκτήματα. Αυτό, εκτιμούν από τον Δήμο, θα έχει ως συνέπεια και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αναβάθμιση των παραγόμενων τοπικών προϊόντων εξ’ αιτίας της μείωσης του κόστους και του χρόνου μεταφοράς και της ταχύτερης και πιο άνετης μεταφοράς ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ