Μενού Κλείσιμο

290.000 ευρώ για έργα βελτίωσης της κυκλοφορίας

Σε εξέλιξη το Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Πιερίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας, εντός του οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη. Πρόγραμμα κατασκευής κρασπέδων, εξελίσσεται εντός του οικισμού  Άνω Αγίου Ιωάννη, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με στόχο τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας των πεζών.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο -προϋπολογισμού 290.400 ευρώ  (με Φ.Π.Α. 24%)-  «Βελτίωση συνθηκών κυκλοφορίας στην 2η και 3η Επαρχιακή Οδό»

Το έργο έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών, με γνώμονα τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες της 2ης και 3ης επαρχιακής οδού αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας και περιλαμβάνουν εκσκαφές, κρασπέδωση,  κατασκευή  επενδεδυμένων ρείθρων,  εργασίες εξυγίανσης καταστρώματος οδού, ασφαλτόστρωσης οδού και αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα.

Συγκεκριμένα, θα γίνει κατασκευή κρασπέδων εντός των ορίων του οικισμού  Άνω Αγίου Ιωάννη στη 2η επαρχιακή οδό Κατερίνης Ρυακίων σε μήκος 500,00μ. καθώς και τσιμεντόστρωση για τη δημιουργία πεζοδρομίου, ώστε να οριοθετηθεί ο δρόμος και να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα. Επίσης, θα κατασκευασθούν επενδεδυμένα  ρείθρα απορροής ομβρίων μήκους περίπου 580μ , σε σημεία με μεγάλες κλείσεις και κλειστές στροφές για την προστασία του καταστρώματος της οδού, ενώ θα υλοποιηθούν και παρεμβάσεις στη 2η και 3η επαρχιακή οδό για τη συντήρηση των οδοστρωμάτων, σε σημεία που παρουσιάζονται  μεγάλης έκτασης φθορές του οδοστρώματος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με σωστό προγραμματισμό, πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις, για τη δημιουργία ασφαλέστερων υποδομών για πεζούς και τροχοφόρα, για την αποκατάσταση βλαβών του οδοστρώματος και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ