Μενού Κλείσιμο

250.000 ευρώ για το Δήμο Κατερίνης

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για δήμους της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών

Σύμφωνα με το υπουργείο, το συγκεκριμένο ποσό προορίζεται για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία σε υποδομές ύδρευσης

 

Σε ένα ακόμα αίτημα δήμων για έκτακτη οικονομική ενίσχυση απάντησε θετικά ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος χθες υπόγραψε τη σχετική απόφαση.

Το συνολικό ποσό που θα μοιραστούν πέντε δήμοι και τέσσερις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης της χώρας ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά προορίζονται για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ειδικότερα, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας το προηγούμενο διάστημα, οι επιχορηγήσεις προς τους Δήμους (συνολικού ποσού ύψους 710.000 ευρώ), αποδίδονται ως εξής: Δήμος Κατερίνης: 250.000 ευρώ, Ιεράπετρας: 60.000 ευρώ, Σοφάδων: 200.000 ευρώ, Καντάνου – Σελίνου: 200.000 ευρώ.

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Παράλληλα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση ποσού ύψους 870.000 ευρώ, σε Δήμους και νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Οι συγκεκριμένες επιχορηγήσεις, αποδίδονται ως εξής: ΔΕΥΑ Κέρκυρας: 170.000 ευρώ, Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου: 170.000 ευρώ, Σύνδεσμος Ύδρευσης «ο Πηνειός»: 270.000 και ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων: 260.000 ευρώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ