Μενού Κλείσιμο

24 χρόνια ειλικρινούς συνεργασίας

Δήμος Κατερίνης και Μάινταλ Γερμανίας

Αντιπροσωπεία από την αδελφοποιημένη πόλη του Μάινταλ Γερμανίας, υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Κατερίνης

Αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη, πόλης Μάϊνταλ Γερμανίας με επικεφαλής τον υπεύθυνο αδελφοποιήσεων Robanus Frank και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μάϊνταλ (και του ελληνικού πολιτιστικού συλλόγου), Θεανώ Μαρκουλίδου υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Δήμαρχος  Σάββας Χιονίδης.

Όπως είναι γνωστό, είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την επίσημη τελετή αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Με αφορμή αυτό το γεγονός και στο πλαίσιο αναθέρμανσης της εποικοδομητικής τους συνεργασίας, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν δυναμικά την πορεία συμπόρευσης σε ζητήματα πολιτισμού, τουρισμού, ανάπτυξης κοινών προγραμμάτων, συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών σε ζητήματα αυτοδιοίκησης  κ.ο.κ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Είμαι βέβαιος ότι θα δουλέψουμε με ευθύνη και ενθουσιασμό και θα επιτύχουμε τα επόμενα χρόνια, να δώσουμε και νέες διαστάσεις σε μία πολυεπίπεδη ουσιαστική συνεργασία».

Ο επικεφαλής της αποστολής της Γερμανικής πόλης Robanus Frank σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στην πολύχρονη αυτή διαδρομή φιλίας, άνθρωποι δύο πόλεων με διαφορετική κουλτούρα συνεργάστηκαν για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, τα οποία είμαι βέβαιος  ότι τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, καθώς αυτή είναι και η βούληση της Δημάρχου μας».

Στην συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων παρέστησαν επίσης: η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.

.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ