Μενού Κλείσιμο

215.000 ευρώ (επιπλέον) για το οδικό δίκτυο της Πιερίας

Η αντιπεριφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση για «τμηματική αποκατάσταση» των δρόμων Ρυακίων-Τριλόφου και Κατερίνης-Εξοχής-Ελάφου

 

Οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι αφού πρόκειται για έργο εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της ΠΚΜ του 2018

 

Τη σύμβαση του έργου «Τμηματική  αποκατάσταση οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πιερίας», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, σχολιάζοντας πως «ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών και καθιστώντας την Πιερία εύκολα προσβάσιμη, συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις καθημερινές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας»

 

Το  έργο -που είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων έτους 2018 -προϋπολογισμού μελέτης  215.000,00 € ( με  Φ.Π.Α. 24% ), έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση φθορών, ζημιών  και συντήρηση για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, σε τμήματα της 2ης και 3ης Επαρχιακής οδού αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπονται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι: τμηματικές εκσκαφές, κατασκευή επενδεδυμένων ρείθρων, εργασίες εξυγίανσης κοιτοστρώματος, εργασίες οδοστρωσίας, εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού και αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα κατά τμήματα.

Στο πλαίσιο του έργου, θα γίνουν παρεμβάσεις, στη 2η  Eπαρχιακή οδό Κατερίνης – Ρυακίων, για τη συντήρηση του καταστρώματος, σε σημεία που παρουσιάζονται μεγάλης έκτασης φθορές. Τα σημεία αυτά εντοπίζονται κυρίως μεταξύ Ρυακίων και Τριλόφου για τη 2η Επαρχιακή οδό και στην 3η Επαρχιακή οδό  Κατερίνης – Εξοχής – Ελάφου.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν την κατασκευή νέου τάπητα πάνω στον παλιό, σε τμήματα στη 2η Επαρχιακή οδό μεταξύ Ρυακίων και Τριλόφου καθώς και στην 3η Επαρχιακή οδό,  μεταξύ Π.Κεραμιδίου – Εξοχής  και Εξοχής – Ελάφου. Στα σημεία που υπάρχουν μεγάλης έκτασης καθιζήσεις, θα προηγηθεί ισοπεδωτική στρώση ασφαλτικού και στη συνέχεια νέος τάπητας.

Στην 3η Επαρχιακή οδό Κατερίνης – Εξοχής – Ελάφου, σε μήκος περίπου 500,00μ -και όπου παρουσιάζονται εκτεταμένες καθιζήσεις και ζυμώματα  (είσοδο οικισμού της Εξοχής – έξοδο προς Έλαφο)-θα γίνει εκσκαφή, θα ακολουθήσει μία εξυγιαντική στρώση και μια στρώση υπόβασης, θα γίνει   κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, θα κατασκευασθούν επενδεδυμένα ρείθρα απορροής όμβριων, για την προστασία του καταστρώματος της οδού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.