Μενού Κλείσιμο

200 έργα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που αλλάζουν την Πιερία

Η Πιερία και ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία άλλαξε σημαντικά τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να αλλάζει, να κάνει βήματα μπροστά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη, παλεύει μαζί με κάθε επιχείρηση, δίνει μάχες δίπλα σε εκείνους που αγωνίζονται σκληρά για να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν.

 

Η Πιερία γίνεται πιο σύγχρονη. Με έργα που αναβαθμίζουν το δίκτυο υποδομών.

 

Η Πιερία γίνεται πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα. Με μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν τη λειτουργία των υπηρεσιών μας, μειώνουν τη γραφειοκρατία και απλοποιούν τις διαδικασίες.

 

Η Πιερία γίνεται πιο ανθρώπινη. Με ολοκληρωμένα έργα σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κοινωνικές δομές και σχολεία.

Η Πιερία γίνεται πιο φιλική στο περιβάλλον. Με νέα έργα βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης, καθώς και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται πιο εξωστρεφής. Με σημαντικές πρωτιές στις αφίξεις τουριστών, την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και την υλοποίηση έργων.

Οι μικρές και μεγάλες νίκες που καθημερινά πετυχαίνουμε μαζί, βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας. Συνεχίζουμε και τα επόμενα χρόνια να χτίζουμε μια Περιφέρεια όπως θέλουμε να είναι και μας αξίζει. Για να είναι η Πιερία ο τόπος που θέλεις να ζεις και να δημιουργείς.

 

Αξιοποίηση πόρων 110 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη της Πιερίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών

 

Περίπου 200 έργα, αναπτυξιακά αλλά και βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία.

Πρόκειται για έργα, δράσεις και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλους τους τομείς, όπως στον τουρισμό και τον πολιτισμό, την υγεία και την παιδεία, τις υποδομές, την αντιπλημμυρική προστασία, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του Ολύμπου, την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ευάλωτων και αδύναμων πολιτών. Τα έργα δεν αλλάζουν μόνο την εικόνα της Πιερίας, αλλά κάνουν καλύτερη τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων.  Με στόχο να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, και να δοθούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της περιοχής και των πολιτών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο όλες τις δυνατότητες και τους διαθέσιμους πόρους.

Αντιπλημμυρική Προστασία

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε προτεραιότητα στα έργα που θωρακίζουν αντιπλημμυρικά την Πιερία και είχαν παραμεληθεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Στα πλαίσιο αντιμετώπισης των φαινομένων εκτάκτων αναγκών ολοκληρώθηκε τμήμα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Πιερίας, προϋπολογισμού 5.154.991 ευρώ και έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες δημοπράτησης, για έργα αποκατάσταση βλαβών καταστρώματος οδού συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ. Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις ύψους 842.000 ευρώ, που ήδη υλοποιήθηκαν για την προστασία των διαβρωμένων ακτών στην παραλία του δήμου Κατερίνης, ενώ αντιμετωπίζεται και η διάβρωση της ακτής στον Πλαταμώνα, στο Δήμο Δίου – Ολύμπου με συνολικό προϋπολογισμό 3,2 εκατομμύρια ευρώ, που θα επιλύσει οριστικά το χρονίζον πρόβλημα της διάβρωσης της ακτής, που είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων του παρελθόντος, αλλά και των φαινομένων κλιματικής αλλαγής.  Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι καθαρισμοί ρεμάτων και τάφρων και η αποκατάσταση της κατολίσθησης στον οικισμό Άνω Αγίου Ιωάννη του δήμου Κατερίνης.

 

Ποιότητα και Ποσότητα Νερού

 

Μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βελτιώνουν την ποσότητα και την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Πιερία. Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη εκσυγχρονίστηκε το σύστημα ελέγχου των διαρροών στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης, και με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψει μείωση των διαρροών κατά 75%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πόσιμο νερό καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης ποσότητας για περίπου 83.000 κατοίκους. Επίσης στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ήδη εγκαταστάθηκε σύστημα επεξεργασίας νερού που βελτιώνει την ποιότητα, την ποσότητα και διασφαλίζει τη δημόσια υγεία, ενώ ολοκληρώθηκε και η μικροβιολογική εξέταση του μη πόσιμου νερού στο νομό Πιερίας.

Υγεία – Παιδεία – Φυσικό Αέριο

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τις υποδομές στην Πιερία. Ήδη έχει δρομολογηθεί η σύνδεση της πόλης της Κατερίνης με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου εντός του 2019. Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ και ο εκσυγχρονισμός της νοσηλευτικής μονάδας  στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης τα έργα για την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, καθώς και έργα συντήρησης Σχολικών Συγκροτημάτων σε όλους τους Δήμους της Πιερίας. Ολοκληρώθηκε επίσης, η ανέγερση του ενιαίου λυκείου Κονταριώτισσας.

 

Οδικές Υποδομές

 

Το μεγάλο έργο κατασκευής της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα βελτιώσει την ασφάλεια και την άνεση των μετακινήσεων των κατοίκων και των τουριστών, ανακουφίζοντας κυκλοφοριακά την Κατερίνη, εισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα. Παράλληλα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι εργασίες συντήρησης, του οδοστρώματος, του ηλεκτροφωτισμού και της σήμανσης-διαγράμμισης σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Πιερίας.  Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης στο 2ο χλμ. της 15ης Επαρχιακής οδού Βρύας -Ρητίνης. Συνολικά τα έργα που υλοποιήθηκαν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Πιερίας περιελάμβαναν, καθαρισμούς ερεισμάτων, τάφρων και οχετών, κοπή και καθαρισμό χόρτων, κλαδιών και δέντρων, αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και τοποθέτηση νέων, διαγράμμιση οδοστρωμάτων, αντικατάσταση φθαρμένων και τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης, αποχιονισμό οδικού δικτύου, αποκατάσταση, κιγκλιδωμάτων τεχνικών και γεφυρών και συντήρηση εγκαταστάσεων φωτισμού. Ξεκινούν επίσης, τα έργα συντήρησης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης.

Κοινωνική Αλληλεγγύη

 

Πολλές και κρίσιμες ήταν οι δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενισχύθηκαν οι κοινωνικές υποδομές για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ύψους 180.000 ευρώ. Εξασφαλίστηκαν 285.000 ευρώ για την υποστήριξη δομών Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Δημιουργήθηκαν τα Κέντρα Κοινότητας του δήμου Κατερίνης, του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Υποστηρίχθηκε επίσης το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στο οποίο φιλοξενούνται 60 άτομα με νοητική καθυστέρηση, κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες, ενώ ολοκληρώθηκε και η εγκατάσταση πρόσβασης ΑμΕΑ «Seatrack», σε παραλίες της Πιερίας.

Τουρισμός – Πολιτισμός – Αθλητισμός

 

Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της περιοχής. Συνολικά, 152 επενδύσεις ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ για τουριστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, πολλές εκ των οποίων είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, χρηματοδοτούνται με 24 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αξιοποιείται επίσης, για πρώτη φορά οργανωμένα, με τη δημιουργία εξειδικευμένων τηλεοπτικών σποτ, το ισχυρό brand name «Όλυμπος». Ενισχύονται, με ευρωπαϊκούς πόρους, το Θέατρο της Κατερίνης και η Μουσειακή Αποθήκη στο Μακρύγιαλο. Παράλληλα, υλοποιούνται μια σειρά από έργα, όπως εργασίες πλήρους αποκατάστασης στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, ανακεράμωση στέγης στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κολινδρού, η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Αμφιθεάτρου στο Πάρκο της Μεθώνης, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των κοινωφελών κτιριακών υποδομών Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους- Κατερίνης και Πλαταμώνος. Τέλος, κατασκευάζονται και ανακαινίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη της Κατερίνης, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης, συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκε επίσης το Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρίτσας του Δήμου Δίου – Ολύμπου καθώς και του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ