Μενού Κλείσιμο

200.000 ευρώ για την ασφάλεια των οδηγών

Σε εξέλιξη παρεμβάσεις της ΠΕ. Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο «Εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΔΤΕ της Π.Ε Πιερίας» από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 200.000 ευρώ ( με Φ.Π.Α. 24%) έχει αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση φθορών και την εκ νέου εγκατάσταση εξοπλισμού ασφάλειας (στηθαίων, οριοδεικτών και λοιπών στοιχείων σήμανσης) οδών αρμοδιότητας συντήρησης της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καθώς και την εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων στα όρια του νομού Πιερίας με τους όμορους νομούς.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησαν σε εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας στην 1η επαρχιακή οδό Περίσταση –Παραλία.

Το έργο  θα βελτιώσει τις οδικές συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς λόγω παλαιότητας αλλά και εξαιτίας του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη βελτίωσης-αποκατάστασης των στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο του έργου εντάσσεται και η αντικατάσταση των παλαιών τσιμεντένιων (κυρίως) οριοδεικτών  με πλαστικούς οριοδείκτες και πύκνωση αυτών όπου απαιτείται.

Στην παρούσα μελέτη προβλέπεται και η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων μεταξύ του νομού Πιερίας και των όμορων νομών, στους εξής άξονες: 9η Επ. Οδό (Π. Παντελεήμονα)-νομό Λάρισας, 8η Επ. Οδό (Λεπτοκαρυά-Καρυά)-νομό Λάρισας, 1η ΠΕΟ– όρια νομού Ημαθίας, 14η  Επ. Οδό-όρια νομού Ημαθίας, 13η Επ. Οδό –όρια νομού  Λάρισας και 15η Επ. Οδό – όρια νομού Ημαθίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ