Μενού Κλείσιμο

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Αστική Υγεία και τη Βιωσιμότητα – 29-30 Ιουνίου, ΔΕΘ HELEXPO

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Αστική Υγεία και τη Βιωσιμότητα

29-30 Ιουνίου, ΔΕΘ HELEXPO

Την έναρξη ενός ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία και τους φορείς της, με κύριο θέμα την προώθηση της Δημόσιας Υγείας και της Βιωσιμότητας στις πόλεις σηματοδοτεί το 1oΔιεθνές Συνέδριο για την Αστική Υγεία και τη Βιωσιμότητα he White Tower Forum on Urban Health and Sustainability ). Το φόρουμ διαλόγου θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, θέτοντας ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις, αλλά και τον ίδιο τον μετασχηματισμό της κοινωνίαςκαι διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού κόμβου για την Αστική Υγεία και του επιστημονικού προγράμματος Urbanome.

Το 1ο Συνέδριο που θα διεξαχθεί υβριδικά (ζωντανά και διαδικτυακά) στις 29 και 30 Ιουνίου στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στη ΔΕΘ HELEXPO, έχει ως τίτλο: «Η μετά COVID 19 εποχή. Υγιείς, βιώσιμες πόλεις: Προκλήσεις, δυνατότητες και προοπτικές»

Βιωσιμότητα: Ο «οδικός χάρτης» της κοινωνίας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής-Ερευνητική Δομή HERACLES, το Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης,«Στόχος μας είναι να διατυπωθούν σ αυτό το Forum απόψεις για τον μετασχηματισμό των πόλεων έτσι ώστε να προωθούν τη Δημόσια Υγεία , την ευεξία και ταυτόχρονα να είναι βιώσιμες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η βιωσιμότητα είναι ο οδικός χάρτης που έχουμε για να προσανατολιστούμε και να προσδιορίσουμε το μέλλον μας ως κοινωνία, αλλά και να κληροδοτήσουμε ποιότητα ζωής και για τις επόμενες γενιές. Αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, της δουλειάς μας, του πολιτισμού μας, ακόμη και το πώς θέλουμε να διαχειριζόμαστε την πληροφορία. Γιατί η πληροφορία είναι ένας σημαντικός ανανεώσιμος πόρος. Τα θέματα της ψηφιοποίησης, των δεξιοτήτων σε αυτήν την υγιή και βιώσιμη πόλη που διαμορφώνουμε είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τη νέα γενιά και ταυτόχρονα μια διασφάλιση για τις παλαιότερες. Κι αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα: όχι μόνο να ζήσουμε εμείς καλύτερα, αλλά να κληροδοτήσουμε μια καλύτερη μοίρα στην επόμενη γενιά, στα παιδιά μας» .

Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου έχουν ελεύθερη συμμετοχή και παράλληλα θα μεταδίδονται με livestreaming. Στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στη ΔΕΘ HELEXPO όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο θα λειτουργούν συσκευές καθαρισμού του αέρα και θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.