Μενού Κλείσιμο

19η Συνάντηση Συμμαχίας ΝΙΕΜ – «Συζητώντας για την ένταξη των προσφύγων: Εμπειρίες από εργαζόμενους στο πεδίο»

19η Συνάντηση Συμμαχίας ΝΙΕΜ – «Συζητώντας για την ένταξη των προσφύγων: Εμπειρίες από εργαζόμενους στο πεδίο». Πόσο επηρεάζεται αυτό που αποκαλούμε ένταξη από την προσωρινότητα των μέτρων και την επισφάλεια προσφύγων και εργαζόμενων
Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” (ΑΝΤΙΓΟΝΗ) διοργανώνει την 19η συνάντηση συμμαχίας στο πλαίσιο του προγράμματος ‘National Integration and Evaluation Mechanism (ΝΙΕΜ)’. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Συζητώντας για την ένταξη των προσφύγων: Εμπειρίες από εργαζόμενους στο πεδίο». Πόσο επηρεάζεται αυτό που αποκαλούμε ένταξη από την προσωρινότητα των μέτρων και την επισφάλεια προσφύγων και εργαζόμενων.

Η εμπειρία του να είσαι πρόσφυγας χαρακτηρίζεται από μια μακροπρόθεσμη αβεβαιότητα και η αναμονή είναι ένα από τα καθοριστικά βιώματα. Το πλαίσιο προσωρινότητας επηρεάζει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο πεδίο. Σε αυτήν τη συνάντηση θα προσεγγίσουμε με εμπειρίες από το πεδίο και θα εξετάσουμε την έννοια της ένταξης σε αυτό το δύσκολο και ρευστό περιβάλλον.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με μια σύντομη επισκόπηση των δεικτών ένταξης μέσα από το πρόγραμμα ΝΙΕΜ. Μαζί με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο πεδίο θα συζητήσουμε το πως επηρεάζεται η παροχή των υπηρεσιών στο προσφυγικό πλαίσιο από τις συνεχόμενες αλλαγές μέτρων και πολιτικών. Οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις αφορούν σε όλα τα στάδια εισόδου, υποδοχής, φιλοξενίας και αυτού που ονομάζεται «ένταξη». Οι συνθήκες επισφάλειας των εργαζομένων είναι ένα ακόμα ζήτημα που ανακύπτει από τη γενικευμένη συνθήκη ρευστότητας και προσωρινότητας.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την ατζέντα της εκδήλωσης

Η συνάντηση συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, ώρες 19:00 – 21:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο :

https://us02web.zoom.us/j/82069704389?pwd=OHVKSUV0NEt6Y3Jwblg1bHk3R0ljdz09

Meeting ID: 820 6970 4389
Passcode: 547120

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.