Μενού Κλείσιμο

10η ΕΒΕΠ-ΚΜ – Στήριξη στην πράξη (+Φωτορεπορτάζ)

Δικαιωμένος για το εγχείρημα της έκθεσης –που γεννήθηκε στην καρδιά της κρίσης- δήλωσε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κατά την τελετή των εγκαινίων. «Αντισταθήκαμε στην κρίση για να φτάσουμε σήμερα όχι μόνο να αισιοδοξούμε αλλά και να απαιτούμε», είπε χαρακτηριστικά

 

Με κάθε επισημότητα και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της  επετειακής 10ης ΕΒΕΠ-ΚΜ, την Παρασκευή η οποία θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη.

 

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. κ. Γεώργιος, χαιρετισμό απεύθυναν οι συνδιοργανωτές της 10ης ΕΒΕΠ-ΚΜ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξη τους σε θεσμούς που δημιουργούν προοπτικές και νέους ορίζοντες στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, ο κ. Κουκοδήμος, εξέφρασε και δημόσια την πρόθεση του Δήμου, να στηρίξει και να συμβάλει στη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην περιοχή της Ανδρομάχης.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν και οι βουλευτές Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, εμφανώς συγκινημένος αλλά και χαρούμενος, αναφέρθηκε στα 10 χρόνια συνεχούς και δυναμικής παρουσίας της ΕΒΕΠ, ευχαριστώντας και δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν αυτά τα 10 χρόνια για να επιτύχει ο θεσμός. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προηγούμενες Διοικήσεις του Επιμελητήριου, στους συνδιοργανωτές της έκθεσης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης, ενώ εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό Εσωτερικών  (Μακεδονίας Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου για την έμπρακτη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια, θέτοντας την διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης την ΕΒΕΠ.

Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, οι Αντιπρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης, απένειμαν αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του ΕΒΕ και Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό.

Κηρύσσοντας την έναρξη της φετινής έκθεσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, χαρακτήρισε «επένδυση ζωτικής σημασίας τη στήριξη της επιχειρηματικότητας». Ο υφυπουργός υποστήριξε πως «η 10η ΕΒΕΠ αποτελεί μια μεγάλη νίκη του επιχειρηματικού κόσμου» της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως οι μαζικές συμμετοχές στην έκθεση αποτελούν «την έμπρακτη απόδειξη ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης, γεγονός που πιστοποιείται και από τη σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε όλη τη χώρα».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών με δικό του περίπτερο στην Έκθεση, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας το Διοικητήριο θέλει να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική περιφέρεια στην οικονομική ανάταση της χώρας.

«Πιστεύουμε στον Έλληνα επιχειρηματία που ξέρει να πρωταγωνιστεί, στις δυνατότητές του να είναι ανταγωνιστικός και αναγνωρίζουμε την αξία των προϊόντων μας. Για αυτό καλούμε όλους τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας να συνεργαστούμε για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, συμπληρώνοντας πως «στη δική μας λογική οι λέξεις «οικονομία» και «ανάπτυξη» αποτελούν το «κλειδί» για κάθε βήμα της χώρας, όπως επίσης και απαράβατο όρο ευημερίας. Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο χάρτη των επενδυτικών προορισμών. Χρειάζεται να πιστέψουμε στις δυνάμεις του Έθνους μας και στους εαυτούς μας. Η πατρίδα μας θα προχωρήσει μπροστά μόνο με ρεαλισμό και ομοψυχία».

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της Μπάντας Δρόμου του Κρουστόφωνου έγινε η κοπή της κορδέλας και οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης.

 

Παρουσίες

Να σημειωθεί ότι την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Γεώργιος Τζήμας, ο Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Ματζούκας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής, εκπρόσωπος της Βουλετού Ε. Σκούφα και εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού.

Εκ μέρους της Επιμελητηριακής κοινότητας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δήμητρης Δημητρίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νικόλαος Γρέτζελος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Χαρίλαος  Κωτίκας και ο Γενικός Δ/ντης ΚΕΠΑ Σπύρος Σκοτίδας.

Παρόντες επίσης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι  Δήμων της Πιερίας, πρώην Βουλευτές, Διευθυντές και Πρόεδροι, Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών, Δημόσιων Φορέων και Ν.Π.Δ.Δ., Εκπρόσωποι κομμάτων, Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων, Πρόεδροι και μέλη Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συλλόγων του νομού, μέλη και πρώην μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Επιμελητηρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ