Μενού Κλείσιμο

Tips για διακοπές στη φύση με άνεση

Σίγουρα έχετε ακούσει το διαχωρισμό μεταξύ τουρίστα και ταξιδιώτη. Ακόμη και αν θεωρείτε την κατάταξή σας σε μία από τις δύο κατηγορίες εν μέρει ανώφελη, μιας που δεν είστε ιδιαίτερος υποστηρικτής των ταμπελών, οι συνήθειες και οι προτιμήσεις σας, σας τοποθετούν στην αντίστοιχη.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ο ταξιδιώτης, αποζητά την περιπέτεια, είναι πιο ατρόμητος, και είναι πιο πιθανό να εκθέσει τον εαυτό του σε δυσμενείς συνθήκες, ενώ ο τουρίστας ακολουθεί τη νόρμα, και έχει ως προτεραιότητα την άνεση και την πολυτέλεια. Ενίοτε μπορεί οι 2 τους να ανταλλάζουν συνήθειες, ή να κλέβουν αυτές που εξυπηρετούν την περίσταση. Άραγε σε ποια από τις 2 κατηγορίες θα κατέτασσε κανείς τις διακοπές στη φύση; Ρόλο κλειδί σε αυτό το σημείο, παίζει το κατάλυμα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, απλώς επειδή κάποιος μπορεί να αρκεστεί με λιγότερα, έστω για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δε σημαίνει ότι πρέπει να έχει κακή ποιότητας διαβίωσης.

Η παραμονή σε οργανωμένο κάμπινγκ, είτε με σκηνή, είτε σε τροχόσπιτο, είναι μια πολύ συνηθισμένη οικονομική μέση επιλογή, που από τη μία μας φέρνει πιο κοντά με τη φύση και προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στον έναστρο ουρανό μακριά από καυσαέριο, και από την άλλη διαθέτει εγκαταστάσεις που διευκολύνουν σημαντικά τις καθημερινές μας ανάγκες. Τι πρέπει να προσέξει κάποιος κατά τη διοργάνωση διακοπών σε κάμπινγκ;

Εμπειρία

Ναι, η πρώτη φορά μπορεί να μην είναι τέλεια και ενδέχεται να έρθετε αντιμέτωποι με διάφορες ελλείψεις, αλλά η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα. Αν προτού κληθείτε να οργανώσετε τις δικές σας “υπαίθριες” διακοπές, προσκληθείτε από φίλους, έχετε την ευκαιρία να προπονηθείτε χωρίς να φέρετε ιδιαίτερα πολλές ευθύνες. Εκεί που θέλουμε ωστόσο να εστιάσουμε είναι το εξής. Αυτό το είδος διακοπών είναι εξαίσια ιδέα αν έχετε μικρά παιδιά, αλλά, μην επιχειρήσετε να είναι η πρώτη όλων φορά με τα παιδιά.
Οι προκλήσεις θα είναι πολύ περισσότερες, οι δυσκολίες και τα άγχη αυξημένα και μια κακή εμπειρία θα σας στεναχωρήσει διπλά.

Προστασία

Τα περισσότερα οργανωμένα κάμπινγκ, τουλάχιστον για το σημείο που παρκάρουν τα τροχόσπιτα, έχουν ειδικά σκίαστρα υψηλής ηλιακής προστασίας. Ωστόσο, η κράτηση της θέσεις θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα ενώ μια ανεπιθύμητη κατάσταση είναι πάντοτε εκτός του ελέγχου σας. Λόγω αυτών, και δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν να δημιουργηθούν στο τροχόσπιτο, προτείνουμε να είστε προετοιμασμένοι με επιπλέον εξοπλισμό σκίασης με τεντόπανα Nyfan που να ανταποκρίνονται κατάλληλα στις απαιτήσεις της περίστασης.

Ισορροπημένο Πακετάρισμα

Το γεγονός ότι διαθέτουμε το δικό μας μέσο, και μπορούμε να στριμώξουμε σε αυτό ό,τι επιθυμούμε, συνδυαστικά με το γεγονός της εκτεταμένης διαμονής μας και του εύρους των πιθανών δραστηριοτήτων, μπορούν να μας οδηγήσουν σε υπέρμετρο πακετάρισμα. Η επιδιωκόμενη ισορροπία, βρίσκεται ανάμεσα στα χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης (η πλειοψηφία των οποίων ωστόσο με σχεδόν βεβαιότητα θα παρέχεται από την ίδια τη μονάδα), σε αντικείμενα για μια χαλαρή διαβίωση (πχ. Τραπεζάκι και καρέκλες) αλλά και εξοπλισμό για αθλητικές και μη δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, καγιάκ κλπ. Γι’αυτό, και δεδομένου ότι η συγκέντρωσή τους θα μας απασχολήσει και κατά την επιστροφή, θα διευκόλυνε η δημιουργία ενός πιο συγκεκριμένου πλάνου (ή και ημερήσιου προγράμματος), με γνώμονα τις δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να πέφτουμε στην παγίδα να υπερεκτιμήσουμε το διαθέσιμο χρόνο.