Μενού Κλείσιμο

Προϊόντα απολέπισης: Πληροφορίες για την χρήση τους

Τα προϊόντα απολέπισης αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας το δέρμα απαλό και δροσερό. Υπάρχουν 2 είδη προϊόντων απολέπισης για χρήση στο σπίτι.¨τα χημικά και τα μηχανικά. Και τα δυο έχουν τον ίδιο σκοπό “την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων”. Οπωσδήποτε η συχνότητα χρήσης εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας, την ηλικία και φυσικά από το είδος του peeling (πίλινγκ).

Δεν πρέπει να υπερβάλλουμε κάνοντας υπερβολική χρήση των προϊόντων γιατί μπορεί να προκαλέσουμε υπερ-ευαισθητοποίηση της επιδερμίδας με δυσάρεστες συνέπειες. Για αυτό το λόγο κάλο θα ήταν να συμβουλευτειτε κάποιον αισθητικό για την επιλογή του peeling (πίλινγκ), τη συχνότητα εφαρμογής του αλλά και τον τρόπο εφαρμογής του.

Είναι πολύ σημαντικό ό,τι μετα την εφαρμογή του peeling (πίλινγκ) πρέπει να προσέξουμε η αφαίρεση του να γίνει με χλιαρό νερό και ποτλε με ζεστό. Αμέσως  πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι τοπικές θεραπείες serums, κρέμες η μάσκες. Οι διαφορές των προϊόντων μηχανικής και χημικής απολέπισης είναι οι παρακάτω «Τα προϊόντα μηχανικής απολέπισης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα μέσω της τριβής. Η απαλή τριβή σας απαλλάσει απο τα μικροσκοπικά νεκρά κύτταρα κι έτσι οι σφαιρικοό κόκκοι δεν ερεθίζουν το δέρμα. Τα προϊόντα χημικής απολέπισης αντιθέτως περιέχουν χημικές ουσίες τύπου AHA που αποδυναμώνουν τις συνδέσεις των κυττάρων. Είναι κατάλληλα για τις ηλικίες άνω των 45 ετών όπου το δέρμα είναι λεπτότερο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ