Μενού Κλείσιμο

Μετρητές σακχάρων από τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Με πρωτοβουλία τής Προέδρου τού Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας, Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ), παραδόθηκαν στη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Κατερίνης 80 αξιόπιστοι μετρητές σακχάρου καθώς και ταινίες μετρήσεων σακχάρου.

 Πρόκειται για μετρητές ακριβείας, η παράδοση και παραλαβή των οποίων έγινε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Η πρωτοβουλία προωθήθηκε προκειμένου να ωφεληθούν δημότες που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Η κίνηση έγινε για να διασφαλιστεί ότι οι δημότες με Σακχαρώδη Διαβήτη που εξυπηρετεί η Δομή, μπορούν να πετυχαίνουν καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου τους καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί, κυκλοφορούν στην αγορά και κάποιοι μετρητές σακχάρου που δεν είναι αξιόπιστοι.

Τι συμβαίνει όμως όταν οι μετρητές σακχάρου δείχνουν λανθασμένα στοιχεία μέτρησης; Σύμφωνα με επιστημονικά πορίσματα, σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των διαβητικών δεδομένου ότι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη λαμβάνοντας λανθασμένα στοιχεία, δεν μπορούν να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωτικά τους όργανα (καρδιά κλπ) που πλήττονται από την εν λόγω ασθένεια.

Τέτοιου είδους αρνητικά συμβάντα (νοσήματα) επιδιώκει να προλάβει ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας, γι’ αυτό και η Πρόεδρός του, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, συνεννοήθηκε με την Αναστασία Νταντάμη, που είναι η Προϊσταμένη τής Δομής τού Δήμου Κατερίνης «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να γίνει η παράδοση 80 μετρητών ακριβείας μαζί με τις αντίστοιχες ταινίες και να ωφεληθούν δημότες που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη οι οποίοι εξυπηρετούνται από την εν λόγω Δομή.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ