Μενού Κλείσιμο

Κτηνιατρική Υπηρεσία Πιερίας: Υποχρεωτική η καταγραφή των κατόχων οικόσιτων χοιρειδών

Μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου, θα πρέπει οι κάτοχοι χοιροειδών να δηλώσουν τα ζώα τους, στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία του νομού, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η καταγραφή, όπως αναφέρει, περιλαμβάνει και τις οικόσιτες εκμεταλλεύσεις που εκτρέφουν έστω και ένα χοίρο για ιδιωτική κατανάλωση.

Δεδομένων των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επιδημία του κορονοϊού και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών η δήλωση αυτή μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2351354111.

Επιπλέον διευκρινίζεται, πως «θα πρέπει σε όλες τις εκμεταλλεύσεις εμπορικού χαρακτήρα και μη να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα βιοασφάλειας για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα βιοασφάλειας ιδιαίτερης σημασίας είναι η ύπαρξη ισχυρής περίφραξης ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει άμεση ή έμμεση επαφή με χοίρους άλλων εκμεταλλεύσεων ή αγριόχοιρους. Τέλος καθώς η υπαίθρια παραμονή χοίρων απαγορεύεται θα πρέπει να γίνει άμεσα περισυλλογή τυχόν χοίρων που βρίσκονται εκτός των οριοθετημένων εγκαταστάσεων.

Χοίροι που ανευρίσκονται ελεύθεροι εκτός των ορίων της εκμετάλλευσης ή ακόμα και εντός εκμεταλλεύσεων που δεν έχουν όμως δηλωθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία θα θανατώνονται χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 2351354110

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ