Μενού Κλείσιμο

Κέντρο Υγείας Κατερίνης – Με δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη

Διανύοντας το 2ο κύμα της πανδημίας λόγω του covid 19, το Κέντρο Υγείας Κατερίνης σε συνεργασία με την 4η και 12η ΤΟΜΥ Κατερίνης προχώρησε «σε διενέργεια δράσεων στην κοινότητα» με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού στην ορθή χρήση των ατομικών  μέσων προστασίας, την υγιεινή των χεριών με τη χρήση σαπουνιού ή αντισηπτικού και την αποφυγή συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Κέντρου Υγείας Κατερίνης, έγινε ενημέρωση και για την αντιμετώπιση του εγκλεισμού σε περίπτωση που χρειαστεί για προληπτικούς ή θεραπευτικούς λόγους.

Οι δράσεις διεξήχθησαν σταδιακά ως εξής :

22 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο της Κατερίνης στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα των Επισκεπτών Υγείας στις 17 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκαν οι διερχόμενοι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του πάρκου.

24 Σεπτεμβρίου ενημέρωση των εργαζομένων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (Καφέ, εστιατόρια φούρνους, souper market κτλ)

28-29 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας όπου διενεμήθη έντυπο ενημερωτικό υλικό  για την σωστή χρήση της μάσκας και της υγιεινής των χεριών όπως και για τον επικείμενο αντιγριπικό εμβολιασμό

5-6 Σεπτεμβρίου ενημέρωση των εργαζομένων στα καταστήματα ένδυσης υπόδησης και των πολιτών στο κέντρο της πόλης

7 Σεπτεμβρίου ενημέρωση των μικροπωλητών, εμπόρων και των πολιτών σε υπαίθρια αγορά (Λαϊκή Αγορά).

Στις δράσεις συμμετείχαν Γενικοί Ιατροί, επισκέπτριες Υγείας, νοσηλεύτριες  και κοινωνικοί Λειτουργοί.

Η πλειοψηφία των πολιτών επικρότησε την προσπάθεια, ενώ δεν έλειψαν και οι διαφωνίες ως προς την εφαρμογή των μέτρων. Η ομάδα των επαγγελματιών υγείας δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων για την εφαρμογή των μέτρων, τη χρήση της μάσκας αλλά και τον πολύ επίκαιρο αντιγριπικό εμβολιασμό και τον τρόπο εξυπηρέτησης στο Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ.

Τις δράσεις έμπρακτα  στήριξε ο Δήμος Κατερίνης  παραχωρώντας τις απαιτούμενες άδειες αλλά και εξοπλισμό όπως κιόσκι, καρέκλες και τραπέζια.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ