Μενού Κλείσιμο

 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου

Μια (ακόμη) χρονιά γεμάτη δράση

Περισσότεροι από 4220 μαθητές και από 710 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν προγράμματα και συμμετείχαν σε δράσεις που σχεδίασε και υλοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, κατά το σχολικό έτος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

«Φθάνοντας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς 2018-2019 κρίνουμε απαραίτητη τη σύνταξη ενός απολογιστικού δελτίου – ευχαριστηρίου από πλευράς του ΚΠΕ-ΚΕΑ Ανατολικού Ολύμπου», αναφέρει η τετραμελής Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου η οποία φέτος υλοποίησε 12 εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές επισκέψεις με τη συμμετοχή μαθητικών ομάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες τόσο από την Πιερία όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης διοργανώθηκαν ένα τριήμερο σεμινάριο σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Ποροΐων και Κιλκίς στα Πορόια καθώς και τέσσερα ημερήσια επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών και Μακρινίτσας στην Πιερία και στην Πέλλα στα οποία επιμορφώθηκαν εκπαιδευτικοί της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Ημαθίας και της Πέλλας. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν δράσεις με τη συμμετοχή τόσο μαθητών όσο και ενηλίκων της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας όπως η 9η Καστανογιορτή στον Π. Παντελεήμονα σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής σε διάφορα σχολεία και των δυο εκπαιδευτικών βαθμίδων της Πιερίας, εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Μεσογειακή διατροφή και Οικολογικό αποτύπωμα της Διατροφής» στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας σε Γυμνάσια της Πιερίας.

Τέλος το ΚΠΕ- ΚΕΑ Ανατολικού Ολύμπου συμμετείχε και σε δράσεις άλλων φορέων όπως στις Ευρωπαϊκές Hμέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019 σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, στην 6η Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω», στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει 2018.

«Σε αυτή μας της προσπάθεια», αναφέρει η Παιδαγωγική Ομάδα, «για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση μαθητών, εκπαιδευτικών και ενηλίκων από όλη την Ελλάδα αρωγοί στάθηκαν άλλα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, φορείς, σύλλογοι, επαγγελματίες, δήμοι. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τα ΚΠΕ Έδεσσας –Γιαννιτσών, Νάουσας, Κιλκίς, Ποροΐων και Μακρινίτσας για την πρόθυμη συνεργασία τους, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου – Ολύμπου για την υποστήριξή τους, τους Φορείς Διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πιερίας-Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου- και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας. Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους Νέου & Παλιού Παντελεήμονα, την ΚοινΣΕΠ Π. Παντελεήμονα καθώς και τους επαγγελματίες των: «Αγνάντι», «Πέτρινο», «Όλυμπος», «Πλειάδες», «Καστανία Γη», «Καθ΄οδόν». «Καφενείο της Φωφώς» στον  Π. Παντελεήμονα, «Ζαχαροπλαστείο Παπαδοπούλου Βασιλική» και το «GREEN BUS» του ΚΤΕΛ Πιερίας στην Κατερίνη, την Σεραφη –Πυργίδη ΟΕ και τα «Φυτώρια Καραλή» στον Κορινό για την πολύτιμη και ιδιαίτερα αγόγγυστη συνεργασία τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους Διευθυντές του 1ου Δημ. Σχ. Κατερίνης & του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς, κα Σορώτου Φλώρα & κο Κολόμβα Ιωάννη, τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, Καινοτόμων Δράσεων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πιερίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας καθώς και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπ/σης, τον ΣΕΕ Εκπαίδευση για την Αειφορία κο Χαρίση Α., τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, την ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες και όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που μας στήριξαν και φέτος με τη συμμετοχή τους και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον τους σε όλες τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, συνολικά 4225 μαθητές και 711 εκπαιδευτικοί. Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον τοπικό τύπο για την άμεση ανταπόκρισή του στη δημοσίευση των δράσεών μας.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς «Καλό Καλοκαίρι».

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ