Μενού Κλείσιμο

Ιδέες για ένα όμορφο καλοκαίρι με ή χωρίς απόδραση

Έφτασε το φετινό καλοκαίρι που φέρνει στο μυαλό μας τις καλοκαιρινές διακοπές, πλαισιωμένες από ποικίλα συναισθήματα ενθουσιασμού, ανυπομονησίας και χαράς από τη μια μεριά, αλλά και απαισιοδοξίας, γκρίνιας, άγχους από την άλλη, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομική κατάσταση δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε σχέδια που θα επιθυμούσαμε για αυτό το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να απολαύσουμε όμορφες καλοκαιρινές διακοπές ανεξάρτητα από αν θα ταξιδέψουμε ή όχι.

Αρχικά, αν έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε, αυτό που μπορούμε φέτος το καλοκαίρι να κάνουμε διαφορετικά είναι το εξής: να αποκτήσουμε νοοτροπία ταξιδευτή και όχι τουρίστα, με το να αξιοποιούμε στο έπακρον τις δυνατότητες που μας προσφέρονται στα καινούρια μέρη που επισκεπτόμαστε και με το να ανακαλύπτουμε κάθε κρυμμένη γωνιά σε μια περιπέτεια διαρκούς εξερεύνησης του τόπου αλλά και του εαυτού μας.
Όταν αντιμετωπίζουμε τα ταξίδια ως ταξιδευτές και όχι ως τουρίστες, εκτός από το να ανακαλύπτουμε διαφορετικές πτυχές του μέρους που ταξιδεύουμε, ανακαλύπτουμε και διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν μια τόσο πολύτιμη ευκαιρία να βγούμε έξω από τη ζώνη ασφαλείας μας και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα. Ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες και ας μην απογοητευόμαστε αν η παρέα, ο τόπος, ή οι παροχές δεν μας ικανοποιούν στο βαθμό που περιμέναμε, αλλά ας έχουμε ανοχή, υπομονή, σεβασμό προς το διαφορετικό και ευγνωμοσύνη. Ας εκτιμούμε σε μια διεργασία επαναδιαπραγμάτευσης ό, τι καινούριο βιώνουμε και ας αντιληφθούμε ότι έτσι διευρύνονται οι ορίζοντές μας και γινόμαστε πλουσιότεροι.
Επιπλέον, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει νόημα να επενδύουμε σε υλικά αντικείμενα, αλλά σε εμπειρίες και αναμνήσεις. Αντί για παράδειγμα να αγοράζουμε ακριβά gadgets, θεωρώντας ότι μόνο σε αυτά αξίζει να ξοδεύουμε τα χρήματά μας, ας δοκιμάσουμε φέτος να επενδύσουμε σε διακοπές, εμπειρίες και αναμνήσεις, καθώς αυτό είναι ό, τι πιο πολύτιμο έχουμε. Το κάθε ταξίδι μάς αλλάζει, μας εξελίσσει και μας βελτιώνει σαν ανθρώπους και η κάθε ανάμνηση που χτίζουμε κρατάει τη στιγμή ζωντανή για πάντα.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε, μπορούμε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές με άλλους δημιουργικούς τρόπους. Η χαλαρή διάθεση και ο ταξιδιάρικος χαρακτήρας του καλοκαιριού μπορούν να αποκτήσουν μορφή μέσα στο σπίτι, μέσω της διακόσμησης. Ας διακοσμήσουμε τον χώρο μας με ανάλαφρα υφάσματα και εποχιακά αντικείμενα σε καλοκαιρινά χρώματα και ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη για να εμπνευστούμε και να εφαρμόσουμε σε πράξη τις ιδέες μας στο σαλόνι και στο μπαλκόνι.
Ας μετακινήσουμε τα βαριά διακοσμητικά και ας στολίσουμε το σπίτι μας με παλ αποχρώσεις, προσθέτοντας λουλούδια και αρωματικά κεριά με καλοκαιρινές και εξωτικές μυρωδιές, όπως καρύδα, μάνγκο ή πεπόνι. Μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι μας με φαναράκια, να επιλέξουμε πίνακες με θαλασσινά τοπία, καλύμματα με φλοράλ σχέδια και μαξιλάρια με ναυτικά μοτίβα. Να δημιουργήσουμε δικές μας συνθέσεις με άμμο, κοχύλια και βοτσαλάκια για να φέρουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μέσα στο σπίτι μας.
Σε τελική ανάλυση, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την παραμονή μας στην πόλη και να την αξιοποιήσουμε ως ευκαιρία να βρεθούμε με φίλους που δεν είχαμε χρόνο να δούμε το χειμώνα, να απολαύσουμε την ησυχία της άδειας πόλης το καλοκαίρι, να κάνουμε μονοήμερες εκδρομές και να επισκεφτούμε περιοχές του νομού μας, καθώς μας προσφέρει πανέμορφα φυσικά τοπία είτε σε θάλασσα είτε σε βουνό, γραφικά χωριουδάκια και μέρη με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν το φετινό καλοκαίρι με φαντασία και δημιουργικότητα!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ