Μενού Κλείσιμο

Η ευχάριστη πρωτιά του Αιγινίου και οι ιδιαίτερα παραγωγικοί πελαργοί!

Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η φετινή χρονιά για τους πελαργούς στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού καθώς «βγήκαν από το αυγό τους» περισσότεροι νεοσσοί από πέρσι, ενώ σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, το Αιγίνιο διατηρεί την ευχάριστη πρωτιά, με τις περισσότερες φωλιές πελαργών!

415 πελαργάκια ήταν η «σοδειά»» για φέτος, αυξημένα κατά 44 σε σχέση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Φορέας Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο ο Φορέας πραγματοποιεί καταμετρήσεις των πελαργοφωλιών και των νεοσσών σε όλα τα χωριά που συνορεύουν με την προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού, από την Πιερία έως και τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

 «Έτσι και φέτος», αναφέρεται σχετικά, «έχουμε πλέον τα αποτελέσματα της καταγραφής: στα 45 χωριά των πέντε νομών (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς) καταγράφηκαν 154 ενεργές φωλιές, με 415 νεοσσούς που πλέον βέβαια έχουν φύγει με τους γονείς τους για τα πιο θερμά μέρη της Αφρικής».

 «Τα πελαργοζευγάρια φέτος», σημειώνει ο Φορέας, «ήταν πιο παραγωγικά αφού μας έδωσαν 44 περισσότερους νεοσσούς σε σχέση με την περσινή χρονιά, οπότε είχαμε καταγράψει 156 ενεργές φωλιές».

Το Αιγίνιο εξακολουθεί να είναι ο οικισμός με τις περισσότερες ενεργές πελαργοφωλιές, 38 στον αριθμό και ακολουθούν το Κλειδί Ημαθίας, με 22 ενεργές φωλιές και ο Άσπρος Κιλκίς με 17 φωλιές.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ