Μενού Κλείσιμο

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η αλλαγή προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν». Η συνάντηση έγινε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Η αλλαγή προέδρου του «Βενιαμίν» συνοδεύτηκε από τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Χαίρομαι που η αλλαγή Προέδρου γίνεται με ένα πολύ ομαλό τρόπο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, με το πρακτικό 205/2020 και με απόλυτη ομοφωνία των μελών του, εξέλεξε νέο Πρόεδρο τον κ. Αριστείδη Πετρίδη, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου από σήμερα έως την λήξη της τετραετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Αριστείδης Πετρίδης, ανέφερε: «Με αίσθημα ευθύνης και τιμής, αποδέχθηκα την θέση του Προέδρου από τα μέλη του ΔΣ του «Βενιαμίν».

Αποτελεί εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα η επιλογή μου στη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν», ενός συλλόγου που λειτουργεί απρόσκοπτα επί 26 χρόνια παρέχοντας βοήθεια και υποστήριξη σε μικρά παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, χάρη στην δική σας αγάπη και υποστήριξη.

Θέτοντας τους στόχους για την θητεία του ΔΣ αλλά και της δικής μου θέσης ευθύνης, θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη, τους υποστηρικτές καθώς και όλους τους φίλους του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν», ότι θα εργαστώ μεθοδικά και υπεύθυνα, ώστε να καταστεί δυνατό να προσφέρουμε βοήθεια σε περισσότερα παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο για το σημαντικό έργο αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές του. Η παραμονή του στο Δ.Σ. εξασφαλίζει τη συνέχεια του δύσκολου έργου του Συλλόγου.»

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος Χάρης Αναστασίου, σε δηλώσεις του, τόνισε: «Στις αρχές του 1967 βρέθηκα στον Καναδά, προερχόμενος από την Αυστραλία όπου έζησα 4 χρόνια. Στο Τορόντο μου δόθηκε ευκαιρία να τελειώσω το γυμνάσιο και να συνεχίσω τις σπουδές μου στον κλάδο πληροφορικής «Systems and Programming», και άρχισα να εργάζομαι σαν προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 1973.

O Θεός πραγματικά ήταν μαζί μου και με βοήθησε να επιτύχω. Σε λίγα χρόνια ανέβηκα τα σκαλιά της επιτυχίας και αναδείχθηκα διευθυντής στο τμήμα πληροφορικής (INFORMATION TECHNOLOGY) σε μεγάλη εταιρία του Τορόντο.

Ήμουν ταυτόχρονα Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Τορόντο. Δεν μου αρκούσε όμως ότι ζούσα μια άνετη ζωή. Οι σκέψεις μου ήταν στα ορφανά, στα εγκαταλειμμένα, στα παιδιά σε κίνδυνο πίσω στην πατρίδα μου. Δεν μπορούσα να σκέπτομαι ότι πολλά παιδιά στην Ελλάδα περνούσαν τα ίδια που ο ίδιος είχα περάσει, μεγαλώνοντας χωρίς γονείς στην Κατερίνη.

Τ0 1992, σε ηλικία 48 ετών, αποφάσισα να εγκαταλείψω την εργασία μου, έπεισα τη σύζυγό μου και ΜΑΖΙ αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις εργασίες μας, την καλή ζωή μας στο Τορόντο για να επιστέψουμε στην πατρίδα μας για να εργαστούμε σε εθελοντική βάση με ορφανά παιδιά.

Με τη βοήθεια ατόμων που μεγαλώσαμε στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης, το 1994, ιδρύσαμε το Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν», και οι δυο μας πραγματοποιήσαμε αμέτρητα ταξίδια σε Θράκη, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Σερβία για να βοηθήσουμε ορφανά παιδιά.

19 χρόνια πέρασαν και τον Ιούνιο του 2013 άρχισε μια δύσκολη περίοδος υγείας, αφαιρέθηκε η δεξιά κάτω γνάθος μου λόγω καρκίνου, το πρόσωπό μου παραμορφώθηκε, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αριθμητικά οι πιθανότητες να πεθάνω ήταν οκτακόσια εβδομήντα τοις εκατό.

Δεν το έβαλα κάτω, καθώς με τη βοήθεια του Θεού, της Κλινική Άγιος Λουκάς, των τριών γναθοχειρουργών μου και της συζύγου μου που με συμπαραστάθηκαν, σήμερα είμαι πολύ καλά και σε ηλικία 76 ετών δεν χρειάζομαι ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο.

Φτάσαμε στο 2020, η Γενική Συνέλευση του «Βενιαμίν», εξέλεξε τον Άρη Πετρίδη, μέλος του Δ.Σ του συλλόγου και από τότε μαζί οδηγούμε τον «Βενιαμίν»σε ένα καλύτερο μέλλον. Στόχος μου είναι ο «Βενιαμίν»να προχωρήσει και χωρίς τον υποφαινόμενο στη διοίκησή του.

Ο «Βενιαμίν»χρειάζεται ένα νέο Πρόεδρο, ευαίσθητο στις ανάγκες παιδιών σε ανάγκη, που εργάζεται ομαδικά και δεν ενδιαφέρεται για την δική του προβολή. Ο Άρης Πετρίδης είναι η απάντηση σε αυτή την ανάγκη.

Ήδη ο Άρης Πετρίδης λειτουργεί με καινοτομίες και αποτελεσματικό τρόπο, και για όσο χρόνια μου δίνει ο Θεός θα τον συμπαραστέκομαι σε όποιες νέες ιδέες φέρει στον «Βενιαμίν». Είναι ένας φίλος, που εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Είναι συνεργάσιμος, έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, είναι εθελοντής, ηθικός, πρακτικός και πολύ τεχνικά καταρτισμένος με την χρήση υπολογιστών και αγαπάει το έργο του «Βενιαμίν». Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ξοδέψει αρκετό χρόνο συζητώντας θέματα που αφορούν τον «Βενιαμίν»και είναι έτοιμος να διαθέσει το χρόνο του στο έργο του συλλόγου. Είναι ομαδικός «παίκτης» και δεν τον ενδιαφέρει η αυτοπροβολή.

Έως το τέλος του μήνα η αλλαγή προέδρου θα έχει ολοκληρωθεί και νομικά, ενώ θα αναλάβω τη θέση του Γραμματέα του συλλόγου και θα σας παρακαλέσω να με αποκαλείτε από σήμερα «ιδρυτή» του «Βενιαμίν», χωρίς ποτέ να αναφερθείτε στο επίθετό μου γιατί αυτό που είναι σημαντικό είναι ο «Βενιαμίν» να συνεχίσει τη στήριξη παιδιών σε κίνδυνο», κατέληξε ο κ. Αναστασίου

Παρακαλώ όλους τους φίλους του «Βενιαμίν» να δώσετε τη στήριξή σας στον Άρη Πετρίδη, όπως την έχετε δώσει και στον υποφαινόμενο με τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία μας είναι άψογη και η υποστήριξή μου στον νέο Πρόεδρο είναι δεδομένη.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ