Μενού Κλείσιμο

Αναφορά της βουλευτού Μπ. Σκούφα  για τη μείωση των οργανικών κενών στην Ειδική Αγωγή  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το ζήτημα που μείωσης των  οργανικών κενών ΣΜΕΑΕ με βάση αναιτιολόγητη εκτίμηση του Περιφερειακού Διευθυντή της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύει η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μπέττυ Σκούφα.

Η κ. Σκούφα, κατέθεσε αναφορά και συγκεκριμένα την έγγραφη διαμαρτυρία  των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που συμμετέχουν στην Προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ, στο Προεδρείο της Βουλής με αποδέκτη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Για πρώτη φορά μειώθηκαν τα οργανικά κενά αναιτιολόγητα

Όπως επισημαίνει, λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης του  ΑΣΕΠ για το διορισμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, για πρώτη φορά μειώθηκαν τα οργανικά κενά που προορίζονται για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, και συγκεκριμένα εξαλείφθηκαν 121 οργανικά κενά, εκ των οποίων τα 56 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ποσοστό 46,30%, παρά τις παραστάσεις των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προς τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας όσο και τον Προϊστάμενο Προσωπικού ΠΔΕ (Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας) και, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να χαθεί κανένα οργανικό κενό Ειδικής Αγωγής.

Οι συνέπειες της απόφασης στην Εκπαίδευση Ειδικής Αγωγής

Η αναιτιολόγητη μείωση των θέσεων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει ως συνέπεια  την υποστελέχωση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με μόνιμο και έμπειρο προσωπικό, τον αποκλεισμό από το δικαίωμα να εργαστούν στον τόπο κατοικίας τους ή σε όμορο νομό εκπαιδευτικοί  με 10, 12 ή ακόμη και με 15 χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε μονάδες ειδικής αγωγής που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια σε σχολεία όλης της επικράτειας υπό αντίξοες συνθήκες.

Η βουλευτής Πιερίας ζητά ενημέρωση ως προς τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ