Μενού Κλείσιμο

100.000 μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση με την υποστήριξη της ΔΕΗ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 μαθητώνπρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση σε σχολείαπου πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμαπροώθησης και επιβράβευσης της ανακύκλωσηςTHE GREEN CITYμε την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος επισκέφθηκαν περισσότερααπό 650 σχολείατης Περιφέρειας Αττικής καιμίλησαν στους μαθητές για περιβαλλοντικά θέματα, ενώ μέσα από διαδραστικέςσυζητήσεις, οι μαθητές έμαθαν για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα τηςκαι τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών τοποθετώντας τα στους αντίστοιχους κάδους.

Μετά την ενημέρωση, οι μαθητές μπορούσαν να δώσουν τα ανακυκλώσιμά τους στο ειδικό όχημα ανακύκλωσης. Τα ανακυκλώσιμα ζυγίζονταν και οι πόντοι πουσυλλέγονταν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονταν σε έναν λογαριασμό του σχολείου.Στη συνέχεια μπορούσαννα εξαργυρωθούν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.Στην ενημέρωση για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της ανακύκλωσης συνέβαλαν και στελέχη της ΔΕΗ. Στο τέλοςτου προγράμματος,που δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια από μαθητές και δάσκαλους,οι μαθητές έλαβανπαιχνίδια ανακύκλωσης και κασετίνες από ανακυκλωμένο υλικό.

Η ΔΕΗ στήριξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία του THE GREEN CITY γιατί πιστεύει ότι η νέα γενιά αξίζει να μεγαλώσει σε έναν κόσμο βιώσιμο και πράσινο. Η βιωσιμότητα και η εταιρική υπευθυνότητα αποτελούν κεντρικό στοιχείο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΔΕΗ. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να στηρίζει  την εκπαιδευτική δράση και τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε στην Αττική.

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση όλων των πολιτών, με έμφαση στις μικρότερες ηλικίες, πιστεύοντας ότι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησηςκαι η υπεύθυνη και ενεργή συμμετοχή σε ενέργειες για το περιβάλλον είναι βασικό συστατικό για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ