Μενού Κλείσιμο

Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη!

Τρίτη καλύτερη αθλήτρια του κόσμου είναι η φανταστική Κατερίνα Στεφανίδη που μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, κατέκτησε το χάλκινο στο επι κοντώ.
Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν και πάλι πιστή στο ραντεβού της με τα μετάλλια σε όλους τους μεγάλους αγώνες μετά το 2015 και μπορεί να μην έφτασε στην κορυφή αλλά και το χάλκινο σε Παγκόσμιο Πωτάθλημα κλειστού στίβου πιστοποιεί την τεράστια αξία της.Και μάλιστα παρέμεινε στα μετάλλια, παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα και ολοκλήρωσε έναν αγώνα με έξι αποτυχημένες προσπάθειες. Τα μπράβο όλων της αξίζουν!
Η Στεφανίδη πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 4.80 και έμεινε πίσω από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.95 και τη Σιντόροβα από τη Ρωσία που αγωνίστηκε ως ανεξάρτητη, με 4.90. Η Μόρις δοκίμασε και τρεις φορές στο 5.04 για παγκόσμιο ρεκόρ, χωρίς όμως επιτυχία.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και εξελίχθηκε σε γκραν γκρινιόλ με τον πήχη να πηγαίνει σε απίστευτα ύψη. Εννέα αθλήτριες ξεπέρασαν τα 4,60 μ. και έξι τα 4,70 μ., κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στην ιστορία του αγωνίσματος στη διοργάνωση. Το μετάλλιο της Κατερίνας κρίθηκε στα 4.80, ύψος που πέρασε με την tρίτη προσπάθεια και μπήκε στα μετάλλια, καθώς ως τότε ήταν τέταρτη και εκτός βάθρου.
Μετά επιχείρησε μία φορά στα 4.85 και δύο στα 4.90 και απέτυχε ενώ νωρίτερα είχε περάσει με τη δεύτερη το 4.75 και με την πρώτη το 4.70. Eίναι η πρώτη φορά που η Στεφανίδη ξεκίνησε αγώνα σε τόσο μεγάλο ύψος.
Η 28χρονη χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο της στη διοργάνωση και το 12ο στην ιστορία του θεσμού. Στεφανίδη: «Μου βγήκε η ψυχή!»
Στεφανίδη: «Μου βγήκε η ψυχή!»
Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του συναρπαστικού τελικού στο άλμα επι κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και η Κατερίνα Στεφανίδη εμφανίστηκε χαμογελαστή στους δημοσιογράφους. Μιλώντας στο gazzetta.gr και στους Ελληνες δημοσιογράφους, είπε: «Το να πάω σήμερα στο βάθρο ήταν πιο δύσκολο από άλλα χρυσά.Νιώθω ανακούφιση που δεν ήρθα τέταρτη. Επρεπε να βάλω μεγάλη προσπάθεια για να πάρω το μετάλλιο. Σίγουρα περιμέναμε κάτι παραπάνω, καθώς πιστεύω ότι στο τελευταίο μου στο 4.90 φάνηκε ότι το είχα το ύψος, αλλά είμαι χαρούμενη με ένα ακόμα μετάλλιο. Είμαι λίγο απογοητευμένη με την επίδοση αλλά χαρούμενη που βγήκα υγιής καθώς μπαίνοντας στον κλειστό ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση αλλά πριν από τον αγώνα της Νέας Υόρκης ξεκίνησε ένα πρόβλημα τενοντίτιδας στους μηρούς μου και με ενόχλησε και σήμερα», είπε αρχικά η 28χρονη πρωταθλήτρια.
Όπως λέει, της βγήκε η… ψυχή για να ανέβει στο βάθρο. «Το πιο δύσκολο είναι να πας στο βάθρο. Είδατε σήμερα ότι η Μόρις έφτασε στα 4.95 και η Σιντόροβα έκανε ατομικό ρεκόρ, δεν μπορώ να ελέγξω σε τι κατάσταση θα βρεθεί η κάθε αθλήτρια. Εγώ ήρθα κι έκανα ένα 4.80 που μου βγήκε η ψυχή να το κάνω και θεωρώ ότι έκανα το καλύτερο άλμα της ζωής μου στο τελευταίο στα 4.90 από τεχνικής άποψης. Νόμιζα ότι το πέρασα κιόλας και λίγο αφέθηκα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Πολύ χαρούμενη που βγήκα και υγιής καθώς είχα σουβλιές στο 4.75 στο πόδι μου.»

Παρότι κέρδισε η Μόρις, η Κατερίνα υπολόγιζε περισσότερο τη Σιντόροβα. «Εγώ μπαίνοντας μέσα, φοβόμουν τη Σιντόροβα. Την Μόρις όχι, γιατί μπορεί να κάνει 4.70 τη μία μέρα και την άλλη να φτάσει στα 5 μέτρα. Για τη Σιντόροβα ήμουν σίγουρη για το 4.90. Εγώ έλεγα ότι εάν κάνω 4.85 θα πάρω μετάλλιο. Ημουν τρία εκατοστά κάτω από το φετινό μου ρεκόρ ενώ η Ναζότ έμεινε 20. Η Καναδή ήταν πολύ καλή και η Νεοζηλανδέζα επίσης και απορώ πως το κάνει αυτό σε μεγάλα πρωταθλήματα. Ολες πήγαν καλά…»

Η Κατερίνα απάντησε και εάν το σερί των 19 αγώνων που ήταν αήττητη, της πρόσθεσε επιπλέον πίεση πριν τον τελικό. «Πάντα υπάρχει η πίεση σε αγώνα, δεν είχε σημασία το σερί που είχα. Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτό. Σήμερα τουλάχιστον τέσσερις κοπέλες που πήγαιναν να κερδίσουν κι αυτό που έχω εγώ σε σχέση με τις άλλες αθλήτριες είναι η σταθερότητα μου. Και στον επόμενο αγώνα θα έχω πίεση…»

Η Στεφανίδη πάντως είχε κάποια παράπονα από τη διοργάνωση. «Ο αγώνας είχε φοβερές καθυστερήσεις και σταματήματα, με τις εκκινήσεις των άλλων αγώνων και εμένα με κούρασε αυτό. Την Σιντόροβα που την είχα σίγουρη για 4.90 την είδα και αυτή εκνευρισμένη στο τέλος, καθώς την σταμάτησαν πριν από ένα άλμα…»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ