Μενού Κλείσιμο

Βασιλακόπουλος : «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τον Αυγενάκη»

 

Ο πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του προς το πρόσωπο του υφυπουργού αθλητισμού με αφορμή τον όρο που πρόκειται για εμπεριέχει στον νέο αθλητικό νόμο που θα τον «ωθεί» εκτός ΕΟΚ.

«Αυτή την στιγμή το μόνο που κάνω είναι να εκφράσω των αποτροπιασμό μου και τη λύπη μου που έρχονται και εξοντώνουν ανθρώπους που έχουν προσφορά σε ένα άθλημα», ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος ο οποίος άφησε ξεκάθαρα υπόνοιες για τιμωρία της Εθνικής ομάδας από την FIBA λόγω της «παρέμβασης» -όπως την χαρακτήρισε- αυτής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σχολίασε και τα όσα ακούγονται για ανάγκη ύπαρξης νέων προσώπων στην ηγεσία του ελληνικού μπάσκετ… «Όποιος θέλει να μπει στα κοινά το κάνει μέσω μιας διαδικασίας. Δεν μπορεί να μπει κάποιος ξαφνικά πρόεδρος. Ας μας δείξει πρώτα τις ικανότητές του», σχολίασε

Για την κουβέντα που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης και φέρνει εξελίξεις και στην ΕΟΚ: «Κατ’ αρχάς δεν είναι νομοσχέδιο. Είναι ένα άρθρο μέσα στο νομοσχέδιο. Και εκείνος ακολουθεί την πεπατημένη και μπαίνει σε θέματα που δεν ξέρει. Καλό θα ήταν να μάθει και μετά να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις. Προϋπόθεση της γνώμης είναι η γνώση και αν δεν έχεις γνώση κάνεις αρλούμπες.

Από πού και ως πού αντλεί το συγκεκριμένο δικαίωμα ο κ. Αυγενάκης; Στη ΔΟΕ δεν εκλέγεσαι κάθε τέσσερα χρόνια. Έχουμε μπερδέψει την γραβάτα, με το παντελόνι.

Θέλει να εξοντώσει ή να αποβάλει ορισμένους ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί σε εκείνον ή δεν τον προσκυνούν. Ήδη έχετε αποφανθεί όλοι, αφού σε κάθε κείμενο που αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο βάζετε τη φωτογραφία

Ποιος είναι ο Αυγενάκης που θα κάνει κρίση για εμένα; Είπα και πριν, για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις και γνώση. Πήγαμε στο Παγκόσμιο, άλλες χώρες ούτε καν πλησίασαν τη διοργάνωση. Τι σχέση έχει με το πρωτάθλημα; Η ΕΟΚ φωνάζει για αυτό το πρωτάθλημα. Δέκα ξένοι παίκτες στο γήπεδο και είναι σε συνάρτηση το πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα. Όταν δεν δίνεις τη δυνατότητα να αναδείξεις τους Έλληνες παίκτες, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα για την Εθνική. Δεν είναι δική μου απόφαση».

Για εκείνους που λένε πως έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει για να μπουν νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες στην ΕΟΚ: «Α, ωραία… Έχετε ακούσει καμία φρέσκια ιδέα; Τις κρύβουν… Και εγώ απαντώ. Υπάρχει μία δημοκρατική διαδικασία και όποιος θέλει να μπει στα κοινά, ξεκινάει από ένα σωματείο και στη συνέχεια ανεβαίνει στα αξιώματα. Δεν έρχεται από πάνω και μας λέει ότι έρχεται για πρόεδρος. Ας ξεκινήσει την πορεία του από χαμηλά και να έρθει».

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ