Μενού Κλείσιμο

Τσέιζ Κάρεϊ: «Κανονικά όλοι οι αγώνες της Formula 1»

Τσέιζ Κάρεϊ: «Κανονικά όλοι οι αγώνες της Formula 1»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, Τσέιζ Κάρεϊ, τόνισε ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν προβλέπονται αλλαγές στο εφετινό αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1 με εξαίρεση βέβαια την Κίνα.

Ο κοροναϊός χτύπησε ήδη το Γκραν Πρι Κίνας το οποίο ουσιαστικά ακυρώθηκε, αν και επίσημα αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας. Από εκεί και μετά ωστόσο φούντωσαν οι φήμες, ότι την ίδια τύχη μπορεί να έχουν και άλλοι αγώνες της Formula 1 και πιο συγκεκριμένα οι τέσσερις πρώτοι της χρονιάς. Το μεγάλο αγκάθι για το άθλημα εντοπίζεται στο γεγονός, ότι η βόρεια Ιταλία αποτελεί αυτή τη στιγμή την ευρωπαϊκή περιοχή με τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα, οπότε ενδέχεται να απαγορεύσουν αρκετές χώρες την είσοδο Ιταλών στην επικράτειά τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη Formula 1, όχι μόνον λόγω των ομάδων της Ferrari και της Alpha Tauri που εδρεύουν στην Ιταλία, αλλά κυρίως λόγω της Pirelli που αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών για όλα τα team.

Θα γίνει κανονικά ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στην Αυστραλία.

Το Νούμερο 1 της Formula 1 απάντησε ως εξής και στο ερώτημα, αν εκτιμά ότι θα ταξιδέψει στα τρία πρώτα Γκραν Πρι της χρονιάς: «Ναι, θα το κάνω. Δεν έχω όμως κάποια κρυστάλλινη σφαίρα. Είναι πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι η κατάσταση αλλάζει συνεχώς. Όμως με βάση τα σημερινά δεδομένα προτίθεμαι να μπω σε ένα αεροπλάνο για την Αυστραλία και μετά σε ένα αεροπλάνο για το Μπαχρέιν και για το Βιετνάμ».

H Liberty Media  βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Κίνα.

Ο Αμερικανός συμπλήρωσε επίσης, ότι βρίσκεται «σε τακτική επαφή» με όλους τους διοργανωτές των Γκραν Πρι, μεταξύ των οποίων και με εκείνους της Κίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε μαζί τους. Προς το παρόν αναβάλλαμε τον αγώνα. Ψάχνουμε όμως για μία άλλη δυνατότητα διοργάνωσης ενός αγώνα στην Κίνα». Όπως τόνισε πάντως, δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.