Μενού Κλείσιμο

Τέσσερις από τις πέντε μεγάλες λίγκες θα ζητήσουν αναβολή του EURO 2020

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία θα ζητήσουν επίσημα από την UEFA την αναβολή είτε μερικών εβδομάδων, είτε για έναν ολόκληρο χρόνο του EURO 2020, αφού ο κορωνοϊός… θερίζει.

ΗSeria A αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, η La Liga είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο, η Premier League ξεκινάει να παίρνει σκληρά μέτρα, το ίδιο και η Bundesliga, στη Γαλλία επιτρέπονται μέχρι 1000 θεατές σε κάθε ματς. Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και το ποδόσφαιρο, πια, μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Όπως είναι λογικό, με την έξαρση του ιού, όλα θα πάνε… πίσω, λόγω αναβολών και με δεδομένο πως το καλοκαίρι υπάρχει το EURO, τίθεται εν αμφιβόλω κατά πόσο θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες αυτού. Αφού στις 12 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η σέντρα.

Ήδη υπάρχουν σκέψεις σε όλες τις μεγάλες λίγκες να ζητήσουν επίσημα πλέον την αναβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για έναν χρόνο.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων θα τηλεδιασκεφθούν με τον Γενικό Γραμματέας της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι.

Όλοι, πλην της Premier League, πρόκειται να ζητήσουν αναβολή στην έναρξη του Euro μερικές εβδομάδες ή ακόμη και για έναν ολόκληρο χρόνο. Όσον αφορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα, αυτό της Αγγλίας, βάσει πάντα του ιταλικού ρεπορτάζ, θα είναι το μοναδικό που δεν θα ζητήσει αυτή τη στιγμή την αναβολή, μη έχοντας πάρει ακόμα καμία απόφαση και για τα πρωταθλήματα του Νησιού, παρά το γεγονός πως βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη λήψη έκτακτων μέτρων κι εκεί…

Πηγή: gazzetta.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.