Μενού Κλείσιμο

Στις 8 Μαρτίου 2020 το Katerini Run

Ένας αγώνας μια γιορτή

 

Μία επίπεδη αγωνιστική διαδρομή από τις πιο γρήγορες στην Ελλάδα, που.. αγγίζει τη Θάλασσα, με φόντο τον Όλυμπο, τα Πιέρια και με πέρασμα από τα δημοφιλέστερα σημεία της Κατερίνης.

 

Ο Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και ο Οργανισμός Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκηρύσσουν τον 11ο Αγώνα Δρόμου 21.000 μέτρων του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

 

Μία αγωνιστική διαδρομή επίπεδη, από τις πιο γρήγορες στην Ελλάδα, με σημείο αναφοράς την άμεση σύνδεση και δυναμική σχέση της πόλης της Κατερίνης με τη θάλασσα, την εκτεταμένη παραλιακή ζώνη, με μοναδικό φόντο τα Πιέρια όρη και τον Όλυμπο. Ο αγώνας διεξάγεται στην πόλη της Κατερίνης με την επωνυμία «Katerini Run» 2020, και περιλαμβάνει τον Αγώνα Δρόμου 21.000 μέτρων, το Λαϊκό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.005 μέτρων, καθώς και τον Αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά κάτω των 12 ετών. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ), και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

Αφετηρία και τερματισμός και των αγώνων είναι η πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.

 

Αγώνας Δρόμου 21.000 μ. (11:00  π.μ.)

Η αφετηρία του αγώνα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, στην «καρδιά» της Κατερίνης. Ακολουθεί την οδό Ειρήνης, την οδό 28ης Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζει με αριστερή στροφή στην οδό Λ. Ιασωνίδη (περνά την υπόγεια διάβαση). Ακολούθως διανύει την οδό Αγίου Νεκταρίου έως την οδό Διγενή Ακρίτα (Γραφεία Συλλόγου) και συνεχίζει αριστερά στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Ολυμπιακής Ακτής. Στην Ολυμπιακή Ακτή οι δρομείς αγγίζουν…  τη θάλασσα κινούμενοι επί των οδών Ερμού, Ευτέρπης. Στη συνέχεια ακολουθούν τον παραλιακό δρόμο Ολυμπιακής Ακτής – Παραλίας, όπου και προσεγγίζουν την Παραλία Κατερίνης μέσω της οδού Ολύμπου. Στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου κινούνται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Λεωφόρο Στρατού αντίστοιχα. Με αριστερή πορεία στην οδό Καλλιθέας (τέλος οικισμού) και την οδό Βασιλέως Κων/νου, συναντούν την οδό Αγίας Παρασκευής, όπου κατευθύνονται δεξιά και εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Παραλίας-Κατερίνης. Αμέσως μετά διανύοντας το Δημοτικό Διαμέρισμα Καλλιθέας και το Τοπικό Διαμέρισμα Περίστασης, μέσω της οδού Μακεδονίας, συναντούν την οδό Λ. Ιασωνίδη. Στον κυκλικό κόμβο κατευθύνονται στην οδό Ισοκράτους και την οδό Αναπαύσεως αντίστοιχα. Στη συνέχεια ακολουθώντας την οδό Ειρήνης τερματίζουν στην πλατεία Ελευθερίας.

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης με μετάλλιο και κύπελλο (με επιμέρους βραβεύσεις στις ηλικιακές κατηγορίες), καθώς και οι τρεις πρώτοι  κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Επιπλέον, θα τιμηθεί η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή.

Σε όλους τους δρομείς οι οποίοι θα τερματίσουν, θα απονεμηθεί πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Λαϊκός Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.005 μ. (11:15 π.μ.)

Ο αγώνας των 5.005 μ. θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες.

Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, ακολουθεί την οδό Ειρήνης και την οδό 28ης Οκτωβρίου, συνεχίζει με αριστερή στροφή στην οδό Λ. Ιασωνίδη, διανύει την υπόγεια διάβαση έως τον κυκλικό κόμβο. Η διαδρομή αντιστρέφεται και προχωρά έως τον επόμενο κόμβο της οδού Ιασωνίδη, ακολουθεί την οδό Ισοκράτους και την οδό Αναπαύσεως και, μέσω της οδού Ειρήνης, τερματίζει στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και στον τερματισμό, διασώστες και άλλοι εθελοντές θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Σε όλους τους δρομείς θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και πακέτο αθλητή, ενώ μέρος των εσόδων του αγώνα των 5.005 μ. θα δοθεί σε κοινωφελές ίδρυμα της πόλης μας.

 

Δρόμος 1000 μ. για παιδιά κάτω των 12 ετών (11:20 π.μ.)

Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επίσης στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, ακολουθεί την οδό Ειρήνης, σε σημείο της οποίας αναστρέφεται και συνεχίζει έως την πλατεία Ελευθερίας, όπου και τερματίζει. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια κατά τον τερματισμό τους. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση, παρά μόνο η έγκριση του γονέα για την συμμετοχή του ανήλικου τέκνου του.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 21.000 μ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Στο Λαϊκό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.005μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2007 και μεγαλύτεροι), ενώ για τον παιδικό αγώνα των 1000 μ. δεν ορίζεται όριο ηλικίας.

Οι ατομικές και οι ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Αγώνα των 21.000 μέτρων  και τα 5.005μ., θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2019.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε: Με online εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=9f9d016fe0d76c5043f339e72d9713d4&l=GR&g=0

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ