Μενού Κλείσιμο

Σκουρτόπουλος: «Θα έχουμε τον Αντετοκούνμπο τουλάχιστον σε έναν αγώνα»

Την ελπίδα ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα προλάβει να αγωνιστεί σε κάποια έστω από τα παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ανακουφισμένος από τη νίκη της Εθνικής και από το γεγονός ότι εκείνη δεν ολοκλήρωσε τελικά την αγωνιστική «αυτοκτονία» στην οποία πήγε να υποπέσει απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία εμφανίστηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε τους παίκτες για λίγες μέρες και σε αυτή την κατάσταση η Μ. Βρετανία είχε το πλεονέκτημα έχοντας σχεδόν την ίδια ομάδα με το Ευρωμπάσκετ, ενώ εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε κάτι νέο.

Για μας υπήρχε η πίεση για τη νίκη, αλλά μετά από ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο στα τελευταία δευτερόλεπτα πήγαμε να γκρεμίσουμε ό,τι χτίζαμε. Καταλαβαίνω ότι οι παίκτες είχαν άγχος, αλλά μάλλον χαλαρώσαμε κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Ηρεμήσαμε στην παράταση, επιτεθήκαμε στον Κλαρκ που ήταν κουρασμένος και ο Αθηναίου πέτυχε ένα μεγάλο σουτ», είπε αρχικά. Και κατέληξε:

«Συγχαρητήρια στη Μεγάλη Βρετανία και της εύχομαι καλή συνέχεια. Τώρα έχουμε την επιστροφή μας και έναν δύσκολο αγώνα με το Ισραήλ. Το πρόβλημα για μας ήταν ότι παίζουμε με παίκτες που δεν έχουν παίξει μαζί. Δεν ξέρουμε ποιους παίκτες θα έχουμε διαθέσιμους σε κάθε αγώνα ή τι θα γίνει αν υπάρξουν τραυματισμοί. Είναι δύσκολο να σχηματίσεις ένα καλό ρόστερ υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες».

Στο τέλος των δηλώσεων του, ο Σκουρτόπουλος ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα προκριματικά, λέγοντας: «Έχουμε άλλους τρεις παίκτες στο ΝΒΑ πέραν του Γιάννη. Θα μιλήσουμε μαζί τους, ίσως να ταξιδέψω και στις ΗΠΑ. Έχουμε δύο ματς στο τέλος Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου. Πιστεύουμε πως θα έχουμε τον Γιάννη τουλάχιστον σε έναν αγώνα.

Θα μιλήσουμε μαζί του, θα δούμε το πρόγραμμα που έχει με τους Μπακς και θα αποφασίσουμε το καλύτερο για εκείνον και την ομάδα. Μπορώ να σας πω ότι ο Γιάννης θα έχει συνέχεια με την Εθνική. Το πρόβλημα το καλοκαίρι ήταν σοβαρό. Ίσως με καλύτερη επικοινωνία με τους Μπακς να το ξέραμε νωρίτερα. Πάντως ο Γιάννης θα έχει σίγουρα συνέχεια στην Εθνική».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ