Μενού Κλείσιμο

Σε ρυθμό βόλτας ο Μάρκεθ νίκησε στην Ιαπωνία

Με μια επίδειξη υπεροχής ο Μαρκ Μάρκεθ πιστοποιεί ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στην εποχή μας καθώς κέρδισε και στην Ιαπωνία. Στην 2η θέση τερμάτισε για άλλη μια φορά ο Φάμπιο Κουαρταραρό και στην 3η θέση ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

O ξεκίνησε πρώτος και μόνο στον πρώτο γύρο έχασε για λίγο την πρωτοπορεία από τον Φάμπιο Κουαρταραρό για να τον ξαναπεράσει λίγες στροφές μετά. Από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε ποτέ και έφτασε σε άλλη μια νίκη εύκολα.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό τερμάτισε στη 2η θέση, κέρδισε τον τίτλο του πρωτοεμφανιζόμενου οδηγού της χρονιάς και απέδειξε σε όλους πως αυτός είναι ο μοναδικός που μπορεί να κοντράρει τον Μάρκεθ την επόμενη χρονιά.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ντοβιτσιόζο που μετά από μια κακή σχετικά εκκίνηση, άρχισε να κερδίζει θέσεις και απείλησε τον Κουαρταραρό στους τελευταίους γύρους δίχως να μπορέσει να τον περάσει.

Ο Βινιάλες που έδειχνε πως είχε την ταχύτητα να φτάσει στο βάθρο, 3 γύρους πριν από το τέλος το παράτησε καθώς έμεινε από ελαστικά και τελικά κατέκτησε την 4η θέση.

Πέμπτος θα ήταν ο Μορμπιντέλι αν ο Καλ Κράτσλοου δεν είχε μια έμπνευση της τελευταίας στροφής. Ο Βρετανός βγήκε καλά από την τελευταία στροφή επιτάχυνε οριακά και πέρασε λίγα μέτρα πριν την γραμμή τερματισμού τον Μορμπιντέλι κλέβοντάς του την 5η θέση και αφήνοντάς τον 6ο και τρομερά απογοητευμένο.

Οι Άλεξ Ρινς, Ζοάν Μιρ, Ντανίλο Πετρούτσι και Τζακ Μίλερ, που προσπάθησε στην αρχή και βρέθηκε 3ος αλλά τελικά έπεσε στην 10η θέση, συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι απογοήτευσε καθώς δεν βρήκε ρυθμό, ενώ έπεσε και εγκατέλειψε.

Η μεγαλύτερη ωστόσο απογοήτευση ήταν για άλλη μια φορά ο Χόρχε Λορένθο που τερμάτισε 17ος

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.