Μενού Κλείσιμο

Πρόεδρος Φορταλέζα: «Αυτό είναι το πλάνο με τον ΠΑΟΚ»

Τα τελευταία 24ωρα τα ρεπορτάζ από τη Βραζιλία ανέφεραν πως ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται να αγοράσει την Φορταλέζα στο πλαίσιο επένδυσής του στο ποδόσφαιρο της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Ο πρόεδρος της Φορταλέζα παραδέχθηκε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον του Δικεφάλου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πλαίσιο της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Ο Μαρσέλο Παζ υποστήριξε ότι δεν έχει μιλήσει προσωπικά με τον Ιβάν Σαββίδη, παρά μόνο με τον ατζέντη που τρέχει το deal, Λέο Κορνασίνι, ο οποίος εκπροσωπεί στο Δικέφαλο τον Ντούγκλας Αουγκούστο, ενώ ήταν αυτός που είχε διεκπεραιώσει και το deal της απόκτησης του Λέο Ζαμπά το καλοκαίρι του 2018.

«Δεν έχουμε μιλήσει απευθείας με τον κύριο Σαββίδη. Έχω μιλήσει με τα αδέλφια Κορνασίνι, Λέο και Εντουάρντο (εκπρόσωποι του Ντούγκλας Αουγκούστο και πρώην του Λέο Ζαμπά). Με αυτούς γίνεται η επικοινωνία. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο με τον κύριο Σαββίδη και είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Στόχος είναι να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών».

Ο Μαρσέλο Παζ τονίζει ότι οι οι άνθρωποι του Δικεφάλου είναι ενημερωμένοι για τη δυναμική της Φορταλέζα και καθορίζει το πλαίσιο της ενδεχόμενης συνεργασίας των δυο πλευρών. Σύμφωνα με τον Μαρσέλο Παζ νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από την τρικολόρ θα έλθουν στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ για να εξελιχθούν και ν’ ακολουθήσουν ευρωπαϊκή καριέρα.

«Έχει γίνει μια πρώτη επαφή, γιατί γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ λατρεύουν το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Ξέρουν για τη Φορταλέζα, τη δυναμική της ομάδας, είναι ενημερωμένοι για την ομάδα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στη μορφή της συνεργασίας. Το πρότζεκτ είναι να εξελίξουμε ποδοσφαιριστές. Να φύγουν από τη Βραζιλία νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και να εξελιχθούν στον ΠΑΟΚ με την προοπτική στη συνέχεια να πωληθούν σε μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης».

Προπονητής στην Φορταλέζα είναι ο Ροζέριο Σένι. Ο θρυλικός πρώην γκολκίπερ της Σάο Πάουλο επέστρεψε στο Σεαρά μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Κρουζέιρο. Ο Σένι, ο οποίος σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 42 ετών και σκόραρε με εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι (πέτυχε 128 γκολ σε επίσημα και φιλικά ματς στην καριέρα του) είναι ενθουσιασμένος από την προοπτική. Ο Μαρσέλο Παζ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει βιασύνη για το πλάνο παρά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ραντεβού τον Φεβρουάριο.

«Ο προπονητής μας, Ροζέριο Σένι, είναι ενήμερος και πολύ ενθουσιασμένος με τον προοπτική. Ο Σένι θέλει να δουλεύει με νεαρά παιδιά και στο άκουσμα της είδησης έμεινε πολύ ικανοποιημένος γιατί θεωρεί ότι τα παιδιά αυτά θ’ αναπτυχθούν. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχουμε βιασύνη. Δεν έχουμε βάλει προθεσμίες».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.