Ο Σεμπαστιάν Οζιέ θριάμβευσε στο Ράλι Μεξικο, όπου πέτυχε την πρώτη του εφετινή νίκη. Για τον Γάλλο δεν ήταν όμως μόνον η πρώτη του νίκη εδώ και έξι μήνες, αλλά και η παρθενική του με την ομάδα της Toyota. Ωστόσο το κλίμα ήταν βαρύ και ο Οζιέ απέφυγε τους παραδοσιακούς πανηγυρισμούς στην οροφή του αυτοκινήτου του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τώρα ώρα για πανηγυρισμούς. Εχω όπως και πριν την άποψη, ότι ήταν λάθος, που ξεκινήσαμε εδώ τον αγώνα. Ελπίζω, ότι δεν κουβαλήσαμε προβλήματα στους Μεξικανούς φίλους των ράλι και στον πληθυσμό».
Λόγω του κορονοϊού αποφάσισαν από κοινού οι διοργανωτές, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA και οι κατασκευαστές να ολοκληρωθεί το ράλι το Σάββατο βράδυ ώρα Μεξικού και όχι σήμερα αργά την Κυριακή, ώστε να προλάβουν οι ομάδες τους νέους περιορισμούς περί εισόδου και εξόδου από το Μεξικό και να καταφέρουν να επιστρέψουν στις έδρες τους.
Ο Οζιέ διαχειρίστηκε το Σάββατο με σίγουρο τρόπο το προβάδισμά του, όμως πίσω του έγινε μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στον Τέεμου Σούνινεν με Ford Fiesta WRC και τον Οτ Τάνακ με Toyota Yaris WRC. Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC ξεπέρασε το πρόβλημα με τις αναρτήσεις του αυτοκινήτου του που είχε την Παρασκευή, ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε τελικά να προσπεράσει τον Σούνινεν και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.
Ο τελευταίος δήλωσε ωστόσο ευχαριστημένος και εξήγησε ότι «μετά τη Σουηδία δεν έδειχναν καλά τα πράγματα και τα αφεντικά της ομάδας ήθελαν να δουν περισσότερο ρυθμό. Μπόρεσα να γυρίσω διακόπτη και τώρα βρίσκομαι σε καλύτερη κατάσταση. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρατήσω τον Οτ, ήταν τρομερά γρήγορος και εμείς είχαμε προβλήματα με τα φρένα. Δείξαμε όμως τις δυνατότητές μας».
Μετά τους τρεις του βάθρου ακολούθησαν οι Ελφιν Εβανς και Κάλε Ροβάνπερα ως πέμπτος στο πρώτο του Ράλι Μεξικού. Ο νεαρός Φιλανδός ανέφερε με χιούμορ ότι «σήμερα έμαθα πολλά για το σκούπισμα των δρόμων. Συνολικά δεν ήταν το καλύτερό μας Σαββατοκύριακο. Είχαμε μερικές ατυχίες, όμως είναι ωραίο να βλέπεις, ότι είσαι ανταγωνιστικός όταν επιτίθεσαι».
Ο Τιερί Νεβίλ τερμάτισε μόλις 16ος μετά από την πρόωρη απόσυρσή του την Παρασκευή λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρονικά του Ηyundai i20 WRC. Ο Βέλγος επανήλθε δυναμικά με πέντε καλύτερους χρόνους σε ισάριθμες ειδικές διαδρομές, όμως το κουτσούρεμα του αγώνα κατά μία ημέρα και η ακύρωση της Power Stage δεν του επέτρεψαν να μαζέψει κάποιον βαθμό.
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.