Μενού Κλείσιμο

Νικητής στο ντέρμπι παραμονής ο Δίας, 1-0 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Βασίλη Λιόλιου στο 40’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Δίας Δίου έκαμψε την αντίσταση του Οικονόμου Τσαριτσάνης με 1-0 στο γήπεδο του Δίον στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της  16ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Παρασίδη μπήκαν από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού αποφασισμένοι για τη νίκη στο ντέρμπι παραμονής, υπηρέτησαν στο έπακρον το πλάνο του προπονητή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και με τα ρίσκα που πήρε ο αντίπαλος, παρουσίασαν πολλές ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση για να απλοποιήσουν την κατάσταση χωρίς ωστόσο να τις μετουσιώσουν σε ένα δεύτερο γκολ.

Με αυτή τη νίκη ο Δίας πήρε μία πολύ μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα καθώς προσπέρασε τον Οικονόμο Τσαριτσάνης αφήνοντάς τον στους 17 βαθμούς τη στιγμή που εκείνος αναρριχήθηκε στους 19 και στην 9η θέση και αυτή τη στιγμή συγκατοικεί με τον Αλμυρό πάνω στην επικίνδυνη γραμμή (ο Αλμυρός υπερτερεί στην ισοβαθμία).

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας αρχικά για το κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας την προσεχή Τετάρτη (22/1- 15:00) κόντρα στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου για την προημιτελική φάση του θεσμού και στη συνέχεια απέναντι στον Πιερικό (26/1 – 15:00) στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης για την 17η στροφή του πρωταθλήματος.

Στο 4ο λεπτό ο Δίας απείλησε για πρώτη φορά στην συνάντηση, με τον Μαυρίδη να σουτάρει και τον Νούσια να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 40’ η ομάδα μας προηγήθηκε στο ματς όταν ο Λιόλιος ανέλαβε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ και με εντυπωσιακό τρόπο νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με τη μπάλα να χτυπάει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία εντός της τελικής γραμμής.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου (46’) οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση με τον Μπάμη να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και να βλέπει τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 48’ ο Μαυρίδης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και μπήκε στην περιοχή αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε υπό πίεση πέρασε εκτός εστίας.

Στο 56’ ο Οικονόμος παρουσίασε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Μουλτσιά να σουτάρει με το δεξί από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 66’ το δυνατό σουτ του Ανέστη Παναγιωτίδη κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 74’ η ομάδα μας έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, όταν ο Παπαστεργίου με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Μανίκα με τον επιθετικό του Δία να αστοχεί για ελάχιστα εκατοστά με δεξί σουτ

Στο 75’ το απευθείας φάουλ του σκόρερ του ματς Λιόλιου πέρασε αυτή τη φορά πάνω από

τα γκολπόστ.

Στο 85’ ο δραστήριος Ανέστης Παναγιωτίδης λίγο έλειψε να κλειδώσει το ματς όταν  βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νούσια.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παπαστεργίου με ζυγισμένο δεξί σουτ από τον άξονα επιχείρησε να βρει δίχτυα, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Νικόπουλος με α’ βοηθό τον κ. Σακκά και β’ βοηθό τον κ. Σφυρή (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Μαυρίδης (80’ Λαζαρίδης), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος (68’ Παπαστεργίου), Παγωνίδης, Ευαγγελόπουλος, Καλουσίδης, Α.Παναγιωτίδης, Μανίκας (89’ Καλαμπάκας).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Νούσιας, Ντούφας, Γαλάνης, Καρλιάμπας, Μάρκο, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης (89’ Αργύρης), Δραχαλίβας (87’ Χρυσοστόμου), Μπαλογιάννης, Τόλιος (17’ Χ.Μουλτσιάς).

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.