Μενού Κλείσιμο

Με Ντέμη στο πηδάλιο της αλλαγής

ΟΠρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποίησε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής τους παράγοντες των ομάδων για αποκλεισμό από την Ευρώπη και διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θ’ αποταθεί σε FIFA και UEFA για να βρεθεί λύση.

Η επιλογή του Ντέμη Νικολαΐδη αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση στην αλλαγή που ευαγγελίζεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε η παρουσία του το Σάββατο (1/2) το πρωί στο Μαξίμου και η συζήτηση με ανθρώπους της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν στο πλαίσιο αυτό: Της επικείμενης συνάντησης με FIFA-UEFA.

Παρότι μάλιστα αυτή τη φορά είδε το «φως» της δημοσιότητας η συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει αναλάβει αυτήν την υπόθεση κατόπιν εντολής του ίδιου του Πρωθυπουργού, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι το μοναδικό ραντεβού του με κυβερνητικά στελέχη.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης τυγχάνει της εκτίμησης της κυβέρνησης, καθώς όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, πρόκειται για μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα που δεν διστάζει να τα βάλει με το σύστημα, όπως για παράδειγμα ως πρόεδρος της ΑΕΚ δεν δίστασε να τα βάλει ακόμη και με οπαδούς της ίδιας του της ομάδας. Έχει ιδέες καινοτόμες που μπορεί να αμβλύνουν τις αντιθέσεις και να επιφέρουν την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσουν μαζί οι δυο πλευρές. Αυτό θα φανεί από τις συναντήσεις που θα έχει στη Νιόν ο Υπουργός Επικρατείας με τους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ούτε το μοντέλο διοίκησης στη νέα εποχή. Εάν θα υπάρχει δηλαδή ΠΔΕ (προσωρινή διοικούσα επιτροπή). Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται ότι η επιλογή του προσώπου ήταν στοχευμένη και αποτελεί στρατηγική επιλογή.

Από την πλευρά Νικολαΐδη τηρείται σιγή ιχθύος. Ο ίδιος, άλλωστε, στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε – στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Έλα στο λαό σου» με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό – εξέφρασε την αισιοδοξία ότι υπάρχει κοινός τόπος παρά τις διαφορές που χωρίζουν τις μεγάλες ομάδες και τους ιδιοκτήτες τους.

«Για την ΕΠΟ; Όχι… Αν γινόταν, υποθετικά, μία κίνηση για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρό μας, θα την έβλεπα θετικά. Δεν θα ήθελα να απαντήσω υποθετικά. Αν συννενοηθούν οι μεγάλες ομάδες, θα γίνει. Τα έχουν καταφέρει και σε μεγαλύτερες χώρες από εμάς. Βρίσκεται άκρη».

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.