Μενού Κλείσιμο

Κενό στο πρόγραμμα. Ώρα για αυτοκριτική και ανασύνταξη;;;

Στο πρόγραμμα των πρωταθλημάτων ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ υπήρξε κενό αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο λόγος ήταν η διεξαγωγή του Final Four των εφήβων της Ενώσεως. Σε αυτό παίρνουν μέρος οι εφηβικές ομάδες του Άθλου Αλεξάνδρειας, του ΑΟΚ Βέροιας, του ΑΟΚ Γουμένισσας και του Πιερικού Αρχελάου. Στους ημιτελικούς που διεξήχθησαν χθες το απόγευμα τα αποτελέσματα ήταν:

ΑΟΚ Βέροιας – Άθλος Αλεξάνδρειας: 64-89

Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Γουμένισσας: 85-70

Σήμερα θα διεξαχθούν οι τελικοί με το  ενδιαφέρον φυσικά να βρίσκεται κυρίως στον μεγάλο τελικό μεταξύ του Πιερικού Αρχελάου και του Άθλου Αλεξάνδρειας.

Οι διακοπές αυτές των πρωταθλημάτων συνήθως είναι μία ευκαιρία ανασύνταξης για τις ομάδες και αυτό κυρίως για αυτές που δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ως εκείνη την στιγμή. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμβαίνει και στην ομάδα των ανδρών μας. Το 0 νίκες και 7 ήττες στο πρωτάθλημα είναι ως τώρα καταδικαστικό. Σίγουρα πρέπει να γίνει αυτοκριτική και να βρεθεί αν υπάρχει η δυνατότητα για κάποια λύση.

Βρήκαμε τον χρόνο να συζητήσουμε με τον κόουτς Μιχάλη Σαραπτσή για την κατάσταση και να του θέσουμε κάποια ερωτήματα που πιθανότατα θα είχαν να κάνουν και όσοι αγαπούν, ακολουθούν ή απλά παρακολουθούν με κάποιο ενδιαφέρον την ομάδα. Ο κόουτς απάντησε και ποιο συγκεκριμένα μας είπε:

Κόουτς η βαθμολογική κατάσταση της ομάδας είναι κάκιστη αυτή την στιγμή. Σε τι οφείλεται αυτό;

Είναι το χειρότερο ξεκίνημα της ομάδας μας σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν αγωνίστηκε από την ίδρυση της. Για τους λόγους που θα είχαμε ένα πολύ δύσκολο έργο φέτος έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να είναι δικαιολογία. Η αδυναμία που παρουσιάσαμε κυρίως διοικητικά να ενισχύσουμε την ομάδα με παίκτες ικανούς και έμπειρους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας, θεωρούμε πως είναι αυτό που μας στοιχίζει μέχρι τώρα. Προσθέτουμε και την απουσία του Γερομιχαλού που τον θεωρούμε σημαντική μονάδα στην λειτουργία της ομάδας και βρίσκουμε αρκετούς λόγους.

Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου σε καμία περίπτωση. Έχω κάνει και εγώ τα λάθη μου. Έχω κάνει λάθη στην προετοιμασία της ομάδας καθώς δεν την προσάρμοσα σωστά στις ικανότητες των παικτών μου. Έτσι δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε από όλους όσα μπορούσαν να μας δώσουν με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Πιστεύεται πως μπορούν να παρθούν δραστικά μέτρα αυτή τη στιγμή για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας;

Αν εννοείται την ενίσχυση της ομάδας σε έμψυχο υλικό, αυτό είναι πολύ δύσκολο και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορεί να είναι αποτελεσματικό, καθώς οι μόνοι παίκτες που θα μπορούσαν να προστεθούν (αν υπάρχουν) είναι αυτοί που και την περασμένη περίοδο δεν έπαιξαν σε καμία ομάδα. Άρα μιλάμε για ανενεργούς παίκτες τουλάχιστον δύο χρόνων.

 

Από την άλλη η μοναδική ίσως αλλαγή που θα μπορούσε να δώσει κάτι είναι αυτή του προπονητή. Θέλω να γνωρίζεται πως το έχω ήδη συζητήσει με την διοίκηση. Το Δ.Σ. είναι όμως ανένδοτο και συνεχίζουμε μαζί μέχρι το τέλος.

Τότε; θα πρέπει να αλλάξει κάτι αγωνιστικά;

Από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει σημαντικά βήματα βελτίωσης. Έχουμε βάλει στο παραγωγικό κομμάτι της επίθεσης περισσότερους παίκτες. Όσο δουλεύουμε μαζί βελτιωνόμαστε συνεχώς. Το μόνο που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι το αποτέλεσμα. Αμυντικά παλεύουμε απέναντι σε πολύ ικανούς αντιπάλους, η κατηγορία γνωρίζαμε πως είναι πολύ δύσκολη. Και σε αυτή τη  λειτουργία μας έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε πλέον άμεσα και αποτελεσματικά στο παιχνίδι μας είναι τα επίπεδα ενέργειας στο ξεκίνημα των παιχνιδιών. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να μπούμε σε παιχνίδι με το πάθος και την ένταση που απαιτούν οι αγώνες αυτού του πρωταθλήματος. Εδώ ο αντίπαλος δεν σε περιμένει, σου επιτίθεται και σε ρίχνει κάτω αν δεν είσαι έτοιμος. Πληρώνουμε επανειλημμένα την κακή μας αμυντική λειτουργία και την έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση στα πρώτα δεκάλεπτα. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε άμεσα.

Το κλίμα στην ομάδα;

Τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα σίγουρα δεν ευνοούν. Παρόλα αυτά οι παίκτες μας βρίσκονται σε μία σωστή κατεύθυνση. Προσπαθούν όλοι να παραμείνουν ενωμένοι και να κάνουν ότι καλύτερο μπορεί ο καθένας από την πλευρά του. Δεν έχουμε αφήσει λοιπόν τα αποτελέσματα να μας αποδιοργανώσουν, συνεχίζουμε να προσπαθούμε όλοι μαζί. Η δουλειά θα συνεχιστεί και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Πιστεύετε πως θα καταφέρετε να παραμείνετε στην κατηγορία;

Το έργο είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς. Ναι πιστεύω πως μπορούμε, αλλά το τι θα συμβεί θα το δείξει ο χρόνος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ