Μενού Κλείσιμο

Η Antetokounbros Academy ολοκλήρωσε τη φετινή της πορεία με τα πρώτα της παιχνίδια, με υποτροφίες και τελετή λήξης

Η ANTETOKOUNBROS ACADEMY ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 

Από την πρώτη επαφή με την μπάλα ως τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, από την πρώτη προπόνηση έως αθλητικές και εκπαιδευτικές υποτροφίες στο εξωτερικό, από το πρώτο ζέσταμα έως την τελετή λήξης, οι αθλητές και οι αθλήτριες της AntetokounBros Academy έκαναν πραγματικά άλματα.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=jVuWP-xorzI

H AntetokounBros Academy είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που εδώ και τρία χρόνια συνδυάζει το μπάσκετ με την εκπαίδευση και την προπόνηση με την έμπνευση. Στην AntetokounBros Academy ο αθλητισμός είναι κίνητρο εξέλιξης, όχι αυτοσκοπός. Η ακαδημία μπάσκετ που εμπνεύστηκαν και ίδρυσαν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, με τη συμβολή της Nike, του Ιδρύματος Ωνάση και του Οργανισμού Eurohoops, έχει στόχο την ενδυνάμωση των νέων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τη φετινή σεζόν 100 αθλητές και αθλήτριες και 12 Junior Coaches ξεκίνησαν ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης με όχημα το μπάσκετ. Πολλά από τα παιδιά δεν είχαν πιάσει ποτέ ξανά τη μπάλα του μπάσκετ στα χέρια τους. Με την ώθηση των αδερφών Αντετοκούνμπο, την τεχνογνωσία και την αγάπη της Head Coach, Εβίνας Μάλτση και όλων των προπονητών, τα παιδιά κατάφεραν να φτάσουν να παίζουν τα πρώτα τους παιχνίδια.

Το φινάλε της τρίτης σεζόν περιλάμβανε μια σειρά από δράσεις εκτός των προπονήσεων, με τα φιλικά παιχνίδια με την Ακαδημία του Ολυμπιακού να είναι το αποκορύφωμα. Πριν φτάσουν, βέβαια, να αγωνιστούν με τους αθλητές και τις αθλήτριες μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, έπρεπε να κάνουν μια καλή προετοιμασία. Έτσι κι έγινε. Η AntetokounBros Academy διοργάνωσε το πρώτο εσωτερικό της τουρνουά 3×3. Στα γήπεδα των Ελληνορώσων οι συναθλητές και οι συναθλήτριες έγιναν αντίπαλοι για πρώτη φορά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν όσα τους δίδαξαν οι προπονητές τους ολόκληρη τη σεζόν· τον σεβασμό στον αντίπαλο, την εμπιστοσύνη στον συμπαίκτη, την πίστη στις δυνατότητές τους, και φυσικά, το να βάζουν καλάθια. Μία εβδομάδα αργότερα έφτασε η μέρα των πρώτων φιλικών παιχνιδιών. Το Κλειστό Γυμναστήριο της Λεοντείου Σχολής Αθηνών υποδέχθηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες της AntetokounBros Academy και της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Τα παιδιά και των δύο ακαδημιών απόλαυσαν τα παιχνίδια μέσα και έξω από το παρκέ. Τα κορίτσια της AntetokounBros Academy, μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη. Η σκληρή δουλειά και η εντυπωσιακή πρόοδος των παιδιών, βέβαια, είναι η πιο μεγάλη νίκη. Οι αθλήτριες και οι αθλητές της AntetokounBros Academy απέδειξαν πως το μήνυμα των αδερφών Αντετοκούνμπο είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να τους εμπνεύσει όλους.

Όμως οι συγκινήσεις της φετινής περιόδου δεν σταμάτησαν στα πρώτα παιχνίδια. Οι πρώτες υποτροφίες που παρείχε το Ίδρυμα Ωνάση στην Ακαδημία έδωσαν την ευκαιρία σε αθλητές και junior coaches να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να αποκτήσουν εφόδια και εμπειρίες ζωής με σεμινάρια, προπονήσεις, μαθήματα ξένων γλωσσών, επαφή με την τοπική κουλτούρα και ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, δύο  junior coaches, ένας από κάθε χρονιά, ταξίδεψαν στη Βαλένθια και συμμετείχαν στο basketball camp της EuroProBasket Summer League Academy για να βελτιώσουν περαιτέρω τις προπονητικές τους ικανότητες. Η EuroProBasket βρίσκεται παγκοσμίως στην κορυφή όσον αφορά τις δυνατότητες μπασκετικής εξέλιξης που προσφέρει μέσα από ενισχυμένες προπονήσεις με επαγγελματίες προπονητές στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Επτά αθλητές και αθλήτριες από τις σεζόν της Ακαδημίας επιλέχθηκαν βάσει της προόδου τους και φιλοξενήθηκαν στο Studio Cambridge, ένα θερινό σχολείο στο Κέιμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα δύο εβδομάδων με ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων, διαλέξεις, ξεναγήσεις σε σημαντικά τοπόσημα της περιοχής, παρακολούθηση ακαδημαϊκών προγραμμάτων, με την αρωγή του British Council Greece. Αυτή η ευκαιρία ανοίγει νέους ορίζοντες για τα παιδιά και δείχνει πως σημασία δεν έχει από πού ξεκινάς, αλλά πού μπορείς να φτάσεις.

Η χρονιά έκλεισε με μία γιορτινή τελετή λήξης στις 9 Ιουλίου. Οι αθλητές της Ακαδημίας πήραν τα μετάλλια και τα διπλώματά τους, ενώ βραβεύθηκαν οι αθλητές που διακρίθηκαν κατά τη φετινή σεζόν, ανάμεσά τους και οι δύο πρώτοι One of a Kind υπότροφοι που κέρδισαν την προπτυχιακή υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.  Ανακοινώθηκαν παράλληλα 8 μπασκετικές υποτροφίες ετήσιας διάρκειας, 6 από αυτές στους αθλητές της Ακαδημίας που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μπασκετική εξέλιξη και 2 σε Junior Coaches που ξεχώρισαν κατά τη μαθητεία τους.

AntetokounBros Academy

Οι AntetokounBros δημιούργησαν την AntetokounBros Academy, ένα πρωτοποριακό, υβριδικό πρόγραμμα που συνδυάζει το μπάσκετ με την εκπαίδευση και την προπόνηση με την έμπνευση.  Έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16 ετών) και να εμπνεύσει νέους προπονητές (ηλικίας 18-25 ετών), προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που ηγείται του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Ελληνορώσων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και τη συνεργασία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.antetokounbrosacademy.net/

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.