Μενού Κλείσιμο

FORMULA 1 GP ΗΠΑ: Νικητής ο Μπότας, πρωταθλητής ο Χάμιλτον

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο νικητής στο GP των ΗΠΑ, όμως ο Λιούις Χάμιλτον με τη δεύτερη θέση ήταν εκείνος που σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη διαδοχική χρονιά.

ΟΒαλτέρι Μπότας ήταν εκείνος ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP των ΗΠΑ, όμως εκείνος που πανηγύρισε με την ψυχή του και απόλυτα δικαιολογημένα ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός με την δεύτερη θέση σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών.

Αυτός είναι ο τρίτος διαδοχικός τίτλος για τον Βρετανό και παράλληλα, ο έκτος συνολικά.

Ας πάμε να δούμε τι έγινε στις ΗΠΑ. Ο αγώνας ξεκίνησε καταστροφικά για τον Φέτελ και τελείωσε λίγους γύρους αργότερα. Ο Γερμανός ενημέρωσε τους μηχανικούς του ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα, τον πέρασαν Φερστάπεν, Χάμιλτον, Λεκλέρκ, Νόρις και Ρικιάρντο και στον όγδοο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφού η πίσω ανάρτηση της Ferrari παρέδωσε τον πνεύμα…

Την ίδια ώρα ο Μπότας έφυγε μπροστά και άρχισε να χτίζει διαφορά από τον Φερστάπεν και τον Χάμιλτον, την ώρα που ο Λεκλέρκ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Έτσι, όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μία μάχη ανάμεσα στους τρεις για την νίκη. Ο Μπότας και ο Φερστάπεν μπήκαν δύο φορές στα pits την ώρα που ο Χάμιλτον επέλεξε να μπει μόνο μία.

Τελικά, ο Φινλανδός προσπέρασε τον Χάμιλτον τέσσερις γύρους πριν το τέλος και κατέκτησε τη νίκη, αν και αυτό ελάχιστη σημασία είχε για τον Βρετανό αφού με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης εξασφάλισε τον τίτλο του. Ο Φερστάπεν έφτασε στο τέλος τον Χάμιλτον, αλλά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει.

Χαρακτηριστικό του αγώνα που παρακολουθήσαμε ήταν το γεγονός πως ο Λεκλέρκ τερμάτισε 52 δευτερόλεπτα μετά από τον τρίτο Φερστάπεν!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.