Μενού Κλείσιμο

Φόρμουλα 1 – Επισκόπηση πρώτων αγώνων

Έπειτα από τη διεξαγωγή των 7 πρώτων GP μπορούμε να διακρίνουμε πιο ξεκάθαρα πώς οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν  θα πρωταγωνιστήσουν στο κυνήγι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο Βρετανός έχει όπλο την πείρα του, ενώ ο Ολλανδός τη δίψα να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο. Βέβαια, οι δύο οδηγοί δεν καθορίζουν μόνοι τους το τελικό αποτέλεσμα. Είναι οι ομάδες της Μερτσέντες και Ρεντ Μπουλ που ανάλογα με τα πλεονεκτήματα που θα τους εφοδιάσουν θα καθορίσουν τον τελικό νικητή.

Έτσι, στους πρώτους τρεις αγώνες αντιλαμβανόμασταν ότι για ακόμη μία χρονιά η Μερτσέντες θα κατακτήσει ακλόνητη όλους τους τίτλους. Μετά όμως από το χρονομετρημένο αγώνα του Μονακό, τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μάλλον η Μερτσέντες κυνηγά τη Ρεντ Μπουλ και όχι το αντίθετο.

Όσον αφορά τις πάλαι ποτέ υπερδυνάμεις του σπορ,  η Μακλάρεν παρουσιάζει σημάδια σταθερότητας στους αγώνες, με τη δυναμική της όμως στις κατατακτήριες δοκιμές να φθίνει. Δείχνει όμως να είναι για ακόμη μια χρονιά το φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, με το νεαρό Λάντο Νόρις να αποδεικνύεται διαμάντι για τις απαιτήσεις της ομάδας αυτή τη στιγμή. Η Φεράρι πάλι, ενώ στο Μονακό έδειξε ότι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και να χωθεί σφήνα στις Μερτσέντες – Ρεντ Μπουλ, η εμφάνισή της στο Γαλικό GP ήταν αποθαρρυντική.

Τέλος, λίγα λόγια και για τη Γουίλιαμς, αυτή την ομάδα που τόσα πολλά πρόσφερε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και που σήμερα περνάει μια κρίση ταυτότητας. Είναι ευχή όλων των φιλάθλων πιστεύω, αυτή η ιστορική ομάδα να μην γίνει η επόμενη Λότους που ύστερα από την κατάκτηση τόσων τίτλων να εξαφανιστεί. Έχει έναν ταλαντούχο οδηγό, τον Ράσελ, έναν ισχυρό κινητήρα, της Μερτσέντες, το μόνο που απομένει είναι να θυμηθεί τον καλό εαυτό της και να βοηθήσει το σπορ να γίνει ακόμη πιο θεαματικό.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ