Μενού Κλείσιμο

Φεστιβάλ «Τημενίδαι» Επίλεκτων Μαχητών την Κυριακή στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης

Με συμμετοχή αθλητών πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων από 30 συλλόγους όλης της χώρας, διοργανώνεται την Κυριακή στην Κατερίνη το Φεστιβάλ «Τημενίδαι» Επίλεκτων Μαχητών ΧΟΥΡΟΝ ΙΙΙ. Η διοργάνωση φιλοξενείται στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Το Φεστιβάλ «Τημενίδαι» όνομα που εμπνεύστηκε ο εκπαιδευτής και ιδρυτής του ΑΣ ΧΟΥΡΟΝ Κατερινης Κωνσταντίνος Χουρίδης, διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Κατερίνης και πλέον έχει γίνει θεσμός για τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες στην περιοχή μας.

 Η επιλογή της λέξης «Τημενίδαι» για το Φεστιβάλ, όπως αναφέρει ο διοργανωτής, «μας συνδέει γεωγραφικά και ιστορικά» με τους προγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι ένα αφιέρωμα στη μνήμη των Ελλήνων προγόνων των Μακεδόνων του βασιλικού Οίκου των Αργεαδών από το Άργος της Πελοποννήσου της δυναστείας των Τημενιδών.

Οι απόγονοι του Τήμενου  Κάρανος και Πέρδικκας, ήταν εκείνοι οι οποίοι έλαβαν χρησμό να ιδρύσουν το βασίλειο τους στις Αιγές (Βεργίνα). Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη και τον Ηρόδοτο οι Τημενίδες (Ηρακλείδες) θεωρούνται οι πρόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Και ενώ φαντάζουν στις μνήμες μας όλα τα κατορθώματα και οι ήρωες των θρυλικών μαχητών, το Φεστιβάλ αναζωπυρώνει με την παρουσία των κορυφαίων αθλητών του την θρυλική ιστορία και επιχειρεί να μας ενώσει στο παρόν ως Έλληνες», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα και διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Χουρόν Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΘνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την ασφαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού.

Συνδιοργανωτής είναι και ο Δήμος Κατερίνης μαζί με τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης.

 Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ