Μενού Κλείσιμο

ΕΠΟ για τον τελικό: «Ξεκάθαρη η θέση μας υπέρ της παρουσίας φιλάθλων»

ΕΠΟ για τον τελικό: «Ξεκάθαρη η θέση μας υπέρ της παρουσίας φιλάθλων»

Την ξεκάθαρη θέση της για την διεξαγωγή αγώνων παρουσία των οπαδών των ομάδων που παίζουν, άρα και στον τελικό του Κυπέλλου, ξεκαθαρίζει η ΕΠΟ σε σχετική ανακοίνωση για τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη ασφαλείας.

 «Η πρώτη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σ. Ψαρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Μ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και γηπέδων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λ. Θωμαΐδης και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παντελής), του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ», αναφέρει και συνεχίζει:

 «Ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν στους παρόντες την παρουσία φιλάθλων στον τελικό, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν διεξοδικά θέματα λήψης μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός Ο.Α.Κ.Α., διαχείρισης εισιτηρίων, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, καθώς και τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα του τελικού κι έτσι αποφασίστηκε να οριστεί νέα σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα 06 Μαΐου 2019.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέστη ωστόσο σαφής και ξεκάθαρη, προς πάσα κατεύθυνση, η πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων. Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, όσο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ», καταλήγει.

Κυριάκος: «Θέλουμε αλλαγή έδρας αν γίνει χωρίς φιλάθλους ο τελικός»

Τη θέση του ΠΑΟΚ για τον τελικό Κυπέλλου, εξέφρασε ο διευθυντής επικοινωνίας του Δικεφάλου, Κυριάκος Κυριάκοςς, που τόνισε ότι αν δεν γίνει κόσμο τότε πρέπει να αλλάξει η έδρα διεξαγωγής.

Θολό είναι το τοπίο όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το αν θα γίνει με φιλάθλους του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ακόμα και μετά τη σύσκεψη των εμπλεκομένων το πρωί της Πέμπτης, δεν αποφασίστηκε κάτι, με τον Κυριάκο Κυριάκο να εκφράζει αμέσως μετά τη θέση του ΠΑΟΚ.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι επιθυμία των ομάδων είναι ο τελικός να γίνει με κόσμο, ενώ έθεσε θέμα έδρας σε περίπτωση που αποφασιστεί να διεξαχθεί το παιχνίδι χωρίς την παρουσία οπαδών.

Σε αυτή την περίπτωση τόνισε ότι δεν γίνεται να οριστεί το ΟΑΚΑ, αφού επί της ουσίας αποτελεί έδρα της ΑΕΚ, οπότε θα έχει ενός είδους πλεονέκτημα.

Αναλυτικά όσα είπε μετά τη σύσκεψη ο Κυριάκος Κυριάκος

 «Η πρώτη σύσκεψη ήταν αρκετά νεφελώδης. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση από την Πολιτεία για τον τελικό. Η Ομοσπονδία, οι ομάδες και ο κύριος Φούσεκ, ζητήσαμε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή πρέπει να γίνονται με κόσμο αυτά τα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε όλοι και για αυτό προσπαθούμε. Πρέπει να οργανώσουμε έναν τελικό Κυπέλλου όπως συμβαίνει στα προηγμένα πρωταθλήματα. Από την αστυνομία δεν ειπώθηκε να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς από τη μεριά μας είπαμε ότι δεν είναι τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει χωρίς κόσμο.

Όσον αφορά την αλλαγή έδρας, θέσαμε ένα απλό θέμα. Εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για το ΟΑΚΑ με ασφάλεια και παρουσία κόσμου δεν έχουμε λόγο να συζητήσουμε αλλαγή έδρας διεξαγωγής. Αν πάμε όμως σε μια επιλογή κεκλεισμένων των θυρών, ελπίζω να μην πάμε στη λογική να παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου χωρίς φιλάθλους. Να βρεθεί ένα γήπεδο να παιχτεί το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για να έχουμε VAR. Δεν αποτελεί προϋπόθεση το γήπεδο για αυτό. Δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφόρηση για κάτι, όλα προς το παρόν είναι σκέψεις… Κάναμε μια κουβέντα με βάση το περσινό φορμάτ αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Δευτέρα»

Αρκάδη: «Δεν έχουμε λύσει βασικά θέματα,δεν χρειάζεται να ανοίγουμε κι άλλο με την έδρα του τελικού»

Ξεκάθαρη η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στο ζήτημα αλλαγής έδρας που έθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τελικό Κυπέλλου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε πως δεν μπορεί να τίθεται θέμα αλλαγής έδρας του τελικού από τον ΠΑΟΚ όταν δεν έχουν λυθεί άλλα βασικά ζητήματα για τη διεξαγωγή του αγώνα, όπως τόνισε η εκπρόσωπος της «Ένωσης» στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ.

 «Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νέα θέματα από τη στιγμή που δεν έχουμε λύσει βασικά θέματα. Υπάρχει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ κι από εκεί και πέρα όταν και εφόσον τεθεί θέμα εκεί, θα δούμε αν υπάρχει λόγος. Πάντως εμείς θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίγει τέτοιο θέμα», ανέφερε.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρεί πως η σύσκεψη  ήταν ουσιαστικά… ανούσια.

Η συνάντηση αυτή που έγινε ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, γιατί δεν επιλύθηκε ουσιαστικά κανένα θέμα. Η αστυνομία μας ενημέρωσε πως δεν έχει τη νομιμοποίηση για να πάρει θέση για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Έτσι φτάσαμε σε αδιέξοδο. Θα περιμένουμε τη Δευτέρα, υπάρχει μια συνάντηση και μετά θα μιλήσουμε. Δεν είμαστε εμείς οι διοργανωτές. Θα ενημερωθούμε κι εμείς για το τι θα αποφασιστεί», επισήμανε.

 «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι να γίνει ο τελικός με φιλάθλους, όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα. Λυπάμαι που το λέω, γιατί αυτό είναι αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι αυτονόητο», πρόσθεσε, ενώ πρόσθεσε πως για μια ακόμη χρονιά η σύσκεψη άργησε πολύ. «Είναι πολύ αργά. Δέκα μέρες πριν τον τελικό, θα έπρεπε να μιλάμε για τις συνθήκες τελικού, όπως γίνεται σε κάθε ποδοσφαιρική χώρα».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ