Μενού Κλείσιμο

Ευχές για δυνατό πρωτάθλημα αλλά και… σύννεφα για χορηγία

Αισιόδοξοι πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων εμφανίστηκαν όλοι στην κλήρωση της Volley League, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η μη σιγουριά για εξασφάλιση της χορηγίας του ΟΠΑΠ.

Παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, μελών του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, εκπροσώπων των σωματείων, αθλητών, διαιτητών και των προέδρων των κορυφαίων ευρωπαϊκών λιγκών βόλεϊ που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ευκαιρία των εργασιών του Δ.Σ. της V.L.A. πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της παραλιακής η κλήρωση του πρωταθλήματος 2018-19.

Όλοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι πως θα διεξαχθεί το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, ωστόσο αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΑΠ αναφορικά με την χορηγία του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά ο επικεφαλής της Λίγκας τόνισε πως «αισιοδοξώ ότι και φέτος ο ΟΠΑΠ θα είναι ο χορηγός μας». Για πρώτη φορά δηλαδή ανέφερε το αισιοδοξώ και όχι την σιγουριά, ενώ δεν υπήρξε και εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ στην κλήρωση.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί βέβαια να μην σημαίνει και τίποτα και μένει να δούμε στον καπνό που σηκώθηκε υπάρχει και φωτιά ή αν τελικά θα βρεθεί λύση και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί και την ερχόμενη χρονιά. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούμε να φτάσουμε ως και σε αναβολή του πρώτου σερβίς, αλλά καλύτερα να περιμένουμε να δούμε αν οι δηλώσεις αυτές όντως έκρυβαν κάτι και μετά αναφερόμαστε αναλυτικά.

Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ): «Σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία και χαιρόμαστε που βλέπουμε αρκετό κόσμο γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι μια ωραία σεζόν, με ανταγωνιστικές ομάδες. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που θεωρώ κομβική για το πρωτάθλημα και το ελληνικό βόλεϊ. Ξεκινήσαμε καλά από το καλοκαίρι όπου όλες οι ομάδες πήραν άδεια, είχαμε γόνιμο διάλογο με τους αθλητές και την ΕΟΠΕ και είχαμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι με τις Εθνικές ομάδες και αξίζουν συγχαρητήρια για τις διακρίσεις.

Φέτος είμαστε 11 ομάδες υλοποιώντας μια απόφαση που συζητάμε εδώ και χρόνια και στηριζόμενη σε μια μελέτη που λέει ότι το πρωτάθλημα πρέπει να είναι με 10 ομάδες… Πήραμε μια γενναία απόφαση που το 2019-2020 θα μας βρει με 10 ομάδες..

Έχουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό καλών ομάδων, έχουμε τους χορηγούς μας και αισιοδοξώ ότι θα έχουμε και φέτος τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ…

Ο κ. Βασιλειάδης είναι από τους ελάχιστους Υπουργούς που είναι κοντά στο βόλεϊ και ελπίζω να συνεχίσει να μας βοηθάει… Κάτι αλλάζει… Κάτι αλλάζει στην ΕΟΠΕ, στην ΕΣΑΠ, στις ομάδες μας… Πολλοί αθλητές μας ξενιτευόντουσαν αλλά τώρα φέτος πολλοί διεθνείς γυρίζουν πίσω και αυτό δείχνει ότι σιγά, σιγά οι ομάδες ανακτούν την εμπιστοσύνη.

Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τις κορυφαίες λίγκες και τους ευχαριστώ που βρίσκονται εδώ μαζί μας…»

Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Αθλητισμού): «Θα με υποστείτε για τουλάχιστον ένα χρόνο και θα πρέπει να βρούμε πως θα πορευτούμε έχοντας ως εφόδιο την καλή συνεργασία από την πρώτη στιγμή της θητείας μου γιατί ήθελα να βοηθήσω το βόλεϊ. Ήμουν τυχερός που ήταν στην προεδρεία της ΕΟΠΕ ο Γιώργος Καραμπέτσος ενώ ήταν ένα στοίχημα η επιστροφή της βόλεϊ λιγκ στην ΕΡΤ που είχε επιτυχία και πάνω εκεί θα χτίσουμε. Είναι πολιτική μας να είναι η κεντρική αθλητική σκηνή ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες. Θα ήθελα να χαιρετήσω όλες τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά η φετινή και είναι σημαντικές οι διακρίσεις των Εθνικών ομάδων. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Λίγκας για την εξαιρετική συνεργασία γιατί παρά τις δυσκολίες και τις διαφωνίες με σύνεση τα αντιμετωπίσαμε όλα και βρήκαμε τις λύσεις. Έρχεται μια νέα χρονιά, με αλλαγές στο νομικό καθεστώς, νέα εποχή όπου θέλουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες και τους παράγοντες για να μην έχουν προβλήματα»

Γιώργος Καραμπέτσος (πρόεδρος ΕΟΠΕ): Αρχικά διάβασε αποσπάσματα από την επιστολή που είχε στείλει στον Υφυπουργό τον περασμένο Ιούλιο και στη συνέχεια τόνισε απευθυνόμενος προς αυτόν: «Αναγνωρίζω την αγάπη σου για το βόλεϊ και σε θερμοπαρακαλώ να μας βοηθήσεις στην προσπάθεια σωτηρίας του αθλήματος γιατί κάθε απόγευμα κάνουμε τον σταυρό μας που δεν κλείνουμε…»

Φιλίπ Μπουν (πρόεδρος VLA): «Έχω πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα γιατί ήμουν μέλος της FIVB και της Ολυμπιακής Ακαδημίας και ήμουν εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Προέρχομαι από το Βέλγιο, που όπως κι η Ελλάδα είναι δύο μικρές χώρες, αλλά η VLA είναι μια οικογένεια που θέλει να αναμορφώσει το οικονομικό μοντέλο του βόλεϊ κι είναι απαραίτητο για αυτό να έχουμε την στήριξη των υπουργών αθλητισμού.

Αύριο υπάρχει μια πολύ σημαντική συνάντηση με το συνδικάτο των παικτών και εκεί θα τεθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις σχέσεις των παικτών. Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή χρονιά».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ