Μενού Κλείσιμο

Δήμος Κατερίνης: Προτεραιότητα (και) ο σχολικός αθλητισμός

Η άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή των Σχολικών – Αθλητικών Δραστηριοτήτων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2019-2020 τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων της Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Στην σύσκεψη, την οποία συγκάλεσαν οι διευθύνσεις Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα διά της ομάδας Φυσικής Αγωγής Πιερίας συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο Διευθυντής της ΔΙ.Δ.Ε. Γιάννης Καζταρίδης, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι κύριοι Βαγγέλης Παπαιωάννου και Γεώργιος Ξαφόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κατερίνης Γιάννης Μπεϊνάς, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας, ο Ολυμπιονίκης Σάββας Καρυπίδης (ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας),  οι αντιδήμαρχοι Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Δίου Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα και του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Πασχάλης Πουρτσίδης αντίστοιχα, εκπρόσωποι του Νοσοκομείου Κατερίνης, του Ιατρικού συλλόγου, του Συλλόγου Κριτών Στίβου Πιερίας – Ημαθίας, η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πιερίας Ευρώπη Στεφανίδου και τα μέλη της ομάδας Φυσικής Αγωγής Άννα Μπαρά και Δημήτρης Κεραηλίδης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι σκοπός των αγώνων είναι μεταξύ άλλων η ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή των μαθητών, η καλλιέργεια της αίσθησης του «ανήκειν», των ηθικών και δημοκρατικών αξιών κ.α. Παράλληλα, έγινε περιγραφή των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, στις οποίες λαμβάνουν μέρος έξι χιλιάδες και πλέον μαθητές – μαθήτριες, αναφορά στις υπάρχουσες υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων, στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των εμπλεκομένων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη της γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων.

Όπως τόνισε κατά την έναρξη  των εργασιών της σύσκεψης ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Ο  Δήμος Κατερίνης, θέτει τον αθλητισμό σε κάθε του έκφανση σε απόλυτη προτεραιότητα. Πρώτη μας φροντίδα είναι να βρίσκονται οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις σε υψηλό επίπεδο και να μεριμνήσουμε αφενός για την ορθή διαχείρισή τους και αφετέρου για την κατασκευή και νέων. Επιπλέον δηλώνω ότι θα σταθούμε αρωγοί σε πρωτοβουλίες που προωθούν την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, ενώ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Δήμου μας και ευρύτερα της Πιερίας στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε και να φέρουμε στον τόπο μας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όχι μόνο Πανελλήνιας, αλλά και Ευρωπαϊκής εμβέλειας. Διαθέτουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό και τις ξενοδοχειακές υποδομές γιατί όχι για την διεκδίκηση ακόμα και της διεξαγωγής Μεσογειακών Αγώνων στην περιοχή μας».

«Πάρκα τσέπης» προ των πυλών

Στον επίλογο της τοποθέτησής του, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό εκπροσώπους των φορέων να φέρουν σύντομα προς συζήτηση μία ολοκληρωμένη πρόταση για τα σημεία εγκατάστασης «πάρκων τσέπης», δηλαδή γυμναστηρίων ανοικτού τύπου σε πάρκα, γήπεδα, σε κοινόχρηστους χώρους, κοντά σε σχολεία κ.α. που σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Κατερίνης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ