Μενού Κλείσιμο

Αστέριος Αντωνίου – «Δεν είναι δουλειά του υπουργού να πει αν μια φάση είναι πέναλτι ή όχι»

Ο αντιπροέδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου, αναφέρθηκε στο θέμα της επιστολής της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη.

Για τον έλεγχο της διαιτησίας και τους μισθούς στην ΕΠΟ: «Τον έλεγχο τον έχει η UEFA. Οι τρεις διαιτητές που αποφασίζουν και δεν μπορεί κανείς να τους πει τίποτα είναι ξένοι και δεν τους ελέγχει κανείς. Δεν μπορεί κανείς να παρέμβει.

Στην ΕΠΟ βρήκαμε κάποια στελέχη που ήταν από την ΠΔΕ και κρατήθηκαν γιατί έπρεπε να υπάρξει μια συνέχεια και αξιοποιήθηκαν σε κάποιες θέσεις. Μπορεί κανείς να πει ότι είναι τόσο μεμπτό αυτό; Είναι ετεροχρονισμένη αυτή η αναφορά της όποιας επιστολής σε αυτό το θέμα. Η άποψη μου είναι ότι οι ξένοι διαιτητές που προέρχονται από χώρες με υψηλότερες αμοιβές παίρνουν πολλά και θα έπρεπε στην Ελλάδα της κρίσης οι μισθοί αυτοί να είναι εναρμονισμένοι.

Πρέπει να περιορισθούν οι μισθοί σε μεγάλο βαθμό γιατί είναι κοινωνική πρόκληση πρόκληση αυτές οι αμοιβές. Υπάρχει διάθεση από τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής να ολοκληρωθεί και το κομμάτι αυτό. Απευθυνόμαστε στον κ. Δέδε, τον κ. Φιλιπούση και τον κ. Μπάρτζη. Αυτοί ήταν στην προηγούμενη κατάσταση και κρατήθηκαν σε αυτές τις θέσεις γιατί είχαν την εμπειρία διοίκησης και υπογράφηκε μια σύμβαση σε μεταβατικό στάδιο.

Αυτά γιατί αναφέρονται σε μια συζήτηση μετά από δύο χρόνια; Δεν ταιριάζουν κάποιοι μισθοί με την υπάρχουσα κατάσταση και το γνωρίζουμε αυτό. Τι νέο προέκυψε και μπαίνει αυτό το θέμα στο τραπέζι και πάλι;».

Για την επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη: «Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα θέματα διαιτησίας αυτής καθ’ αυτής. Μπορεί κανείς να πει ότι δεν μπορεί να παρέμβει ο κ. Αυγενάκης σε θέματα νομιμότητας στην ΕΠΟ; Φυσικά και μπορεί.

Αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι σε θέματα διαιτησίας. Πάμε τις κασέτες στον Υπουργό γιατί; Για να δούμε αν είναι μια φάση πέναλτι ή όχι; Δεν είναι δουλειά του Υπουργού αυτή.

Δεν έχω στα χέρια μου κάτι επίσημο από τον Ολυμπιακό για να το κρίνω. Στόχος μας είναι η συναίνεση και όχι να ρίχνω λάδι στη φωτιά.

Η ΕΠΟ έχει κάνει λάθη, αλλά κανείς δεν φοράει καμία φανέλα ομάδας. Κανείς δεν έχει ιδιοτέλεια στο Δ.Σ. ούτε κοιτάει το συμφέρον κάποιας συγκεκριμένης ομάδας. Δεν θέλει η ΕΠΟ να καθορίσει τις τύχες των πρωταθλημάτων. Γιατί το φοβάται ο Ολυμπιακός ας πούμε ή ο Παναθηναϊκός αυτό.

Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο. Κάνω έκκληση να σταματήσει όλο αυτό…»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ